Intră Bucureștiul în carantină? Răspunsul lui Raed Arafat

Intră Bucureștiul în carantină? Răspunsul lui Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a spus, întrebat dacă va intra Bucureștiul în carantină, în condițiile în care rata de infectare a ajuns luni la 9,64 la mie și nu mai sunt paturi la ATI, că nu se pune problema în acest moment.

„Nu s-a pus problema Capitalei să intre în carantină și vedeți că se iau măsuri de 3 la mie, 6 la mie, 7,5 la mie, dar se evită totuși carantinarea unei capitale care ar avea un impact major la acest moment”, a răspuns șeful DSU.

Întrebat care ar fi pragul la care Bucureștiul ar intra în carantină, Arafat a spus că nu dă praguri pentru că e mai complex.

ADVERTISING

„Rămâne să vedem care vor fi datele și monitorizarea, dar se evită carantinarea Capitalei. Nu am carantinat-o nici altădată, doar că noi sperăm ca oamenii să respecte totuși măsurile care se recomandă ca să reușim să controlăm situația”, afirmă Arafat.

În București, incidența continuă să crească alarmant. Luni autoritățile au anunțat un nou record și rata de infectare a ajuns la 9,64 de cazuri la 1.000 de locuitori, fiind cel mai mare nivel de la începutul pandemiei.

Citește mai multe despre situația cauzată de COVID în România:

ADVERTISING
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇