Imagini dramatice la Marius Nasta: Bolnavi Covid în paturi pe holurile spitalului, capacitatea de tratare a fost depășită, oxigenul e insuficient (Galerie foto)

Imagini dramatice la Marius Nasta: Bolnavi Covid în paturi pe holurile spitalului, capacitatea de tratare a  fost depășită, oxigenul e insuficient (Galerie foto)

În toată țara mai sunt doar 8 paturi libere la ATI pentru pacienții COVID-19, dar bolnavii cu simptome grave continuă să ajungă în spitale. În lipsa acestora, pacienții sunt așezați pe holuri. Așa se întâmplă și la Institutul Marius Nasta din București: reprezentanții acestui spital au denunțat faptul că instituția nu mai are capacitatea de a asigura oxigen pentru cei cu forme severe.

Institutul a decis să publice pe Facebook poze de pe holurile sale, dar și cu ambulanțele din curte, unde pacienții Covid în stare gravă primesc îngrijiri, deoarece nu mai sunt locuri în spital.

ADVERTISING

“104 pacienți în secția COVID la o secție de 81 de paturi și 15 pacienți în ATI COVID… iar pacienții continuă să vină cu forme severe de insuficiență respiratorie.

Cel mai dificil lucru este să asigurăm oxigenul, nu pentru că nu am avea stocator de oxigen, dar avem surse de oxigen doar la 81 de paturi, iar pentru restul pacienților avem doar butelii de oxigen și concentratoare de oxigen cu un debit mult scăzut față de nevoia pe care ei o resimt.

Aveți mai jos câteva imagini”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Institutului de Pneumoftiziologie din Capitală.

ADVERTISING

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftziologie „Marius Nasta” din București, a vorbit despre situația disperată din spital, într-o intervenție telefonică la Digi24.

„Pentru «Marius Nasta», lucrurile stau mai rău decât în valurile anterioare. Avem 15 pacienți internați peste numărul de paturi. Azi-noapte am așezat din nou paturi pe hol. În cursul zilei încercăm să punem paturile respective în saloane, rămânând cu același număr mare de pacienți, pentru a face oarecum loc în holuri pentru pacienții care urmează să vină azi, pentru că cei care sunt internați în acest moment sunt atât de gravi, încât nu pot fi externați. Este o situație ca cea de la Iași, pe care o vedem la toate spitalele care au pacienți COVID, ambulanțe care așteaptă pentru a fi evaluați pacienții, pentru a fi internați, pentru că numărul de locuri este limitat”, a explicat Beatrice Mahler.

ADVERTISING

Amintim că situaţia e dramatică și în spitalele din Iaşi. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, medicul Florin Roşu, chiar a transmis că lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută, din cauza ratei scăzute a vaccinării şi dezinformării populaţiei.

De asemenea, nici Timișoara nu stă mai bine. Medicul Cristian Oancea, managerul spitalului „Victor Babeș”, evaluează ca fiind gravă situația în sistemul sanitar din țara noastră: „În acest moment, la noi nu mai avem paturi libere pentru cei cu forme grave și foarte grave (cu COVID-19 - n.red.). Începând de mâine putem să mai avem 40-50 de paturi libere, dar doar pentru cei cu forme moderate. Majoritatea internată e nevaccinată”, a declarat medicul.

Presiunea este mai ales pe ATI, având în vedere că mai sunt doar 8 locuri libere în toată țara la secțiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19.

Citește și: Peste 1.000 de localități din România sunt în scenariul roșu. Mai sunt doar 8 paturi libere la ATI în toată țara pentru pacienții COVID (Document)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇