Testarea ar putea fi introdusă în certificatul verde. Cîțu: ”O voi susține. Doar am strigat de câteva ori și s-au mobilizat”

Testarea ar putea fi introdusă în certificatul verde. Cîțu: ”O voi susține. Doar am strigat de câteva ori și s-au mobilizat”

Premierul Florin Cîţu a susţinut, luni, că există voinţă în Parlament pentru modificarea prevederilor astfel încât accesul în restaurante şi cinematografe să fie permis şi persoanelor care prezintă un test negativ la Covid, aşa cum este în restul Europei.

„Acea propunere a venit de la specialişti. Este o propunere pe care au susţinut-o în unanimitate specialiştii. Am vorbit cu fostul ministru Nelu Tătaru. Se pare că există voinţă în Parlamentul României pentru a modifica în acest sens, să se permită şi cu testare. Eu sunt de acord. O voi susţine dacă în Parlamentul României va fi modificată şi se va introduce şi testarea”, a spus Cîţu, după şedinţa BEx al PNL.

El a fost chestionat cum poate fi modificată o hotărâre de guvern.

„Chiar dacă e hotărâre de guvern, se poate modifica. Au găsit și o altă variantă, veți vedea că putem să facem și în Parlamentul României. Atunci când vrea, Parlamentul României poate să facă lucrurile foarte rapid. Doar am strigat de câteva ori și s-au mobilizat și au trecut legea consumatorului vulnerabil.

ADVERTISING

Și acum să știți că vor face la fel. Dacă nu o fac ei, o vom face noi, dar cred că e bine să o facă și parlamentarii", a explicat Cîţu.

Certificatul nostru verde nu e şi pentru testaţi

Guvernul a adoptat, sâmbătă, propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, potrivit căreia doar persoanele vaccinate sau cele vindecate de COVID au voie la restaurant, nunți, botezuri sau cinematograf.

Practic, au fost scoase testele rapide și cele PCR din certificatul verde.

În localitățile în care incidența depășește 6 la mia de locuitori, sunt permise nunţile și botezurile doar persoanelor vaccinate sau celor vindecate de COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În restaurante, baruri, cinematografe și instituţii de spectacole se permite accesul persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu purtarea măștii de protecție, între orele 5.00 - 24.00.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇