Cîțu dă vina pentru eșecul campaniei de vaccinare pe opoziție, televiziuni și românii iresponsabili (Video)

Cîțu dă vina pentru eșecul campaniei de vaccinare pe opoziție, televiziuni și românii iresponsabili (Video)

Premierul Florin Cîțu a făcut primit duminică cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID, doza booster. La ieșirea de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, Cîțu a fost pus de jurnaliști să explice eșecul campaniei de vaccinare în România.

Amintim că în ianuarie, când Cîțu a fost vaccinat cu prima doză de vaccin anti-COVID, a anunțat că obiectivul asumat de Guvern este ca până la 1 iunie să fie vaccinați 5 milioane de români, iar până în septembrie să fi fost imunizați 10,4 milioane. Până pe 2 octombrie, mai puțin de 5,5 milioane de români erau vaccinați cu schema completă.

ADVERTISING

Acum, deși personal e cel care a anunțat și că ”a eliminat pandemia”, și că ”valul 4 nu are de ce să existe”, Cîțu găsește vinovați pentru rata slabă de vaccinare și pentru el scuze. Mai exact, spune că el nu și-a asumat ținte de persoane vaccinate, ci de doze oferite de stat.

În schimb, arată cu degetul spre cei de la AUR și spre USR-PLUS care votează moțiunea împotriva guvernului, dar și pe televizunile care, susține el, ar fi prezentat mai mult mesaje anti-vaccinare decât pe cele oficiale, pro-vaccinare. Cîțu a vorbit și despre lipsa de responsabilitatea a celor care refuză vaccinarea și a căror îngrijire se face tot pe spatele românilor responsabili.

ADVERTISING

”Obiectivul respectiv era legat de numărul de doze pe care puteam să-l avem pentru a vaccina persoanele. Era un obiectiv pe care mi-l asumam și implicit spuneam că vom avea în România dozele respective și oamenii să se vaccineze.

Dar ne uităm acum și ne-am uitat și la protestul de ieri, un protest cinic în ziua în care avem cel mai mare număr de persoane vaccinate (sic!, sâmbătă am avut cel mai mare număr de cazuri noi de COVID, nu de persoane vaccinate), și vedem că avem multe explicații.

Una dintre ele este că avem un partid în România și avem o mișcare susținută și de partide care ar fi fost oarecum pro-europene care au mesaj anti-vaccinare. Mesaj care este preluat din păcate și de televiziuni și dus mai departe, mesaj cu care trebuie să ne luptăm.

ADVERTISING

Campania noastră la televizor a fost prezentată, dar nu cred că a fost prezentată la fel de mult cum au fost prezentate aceste mesaje. Cred că atunci când înțelegem cu toții că trebuie să promovăm mai mult mesajele pro-vaccinare și mai puțin mesajele anti-vaccinare vom vedea mai multe persoane vaccinate.

În același timp este responsabilitatea fiecăruia dintre noi. (...) Iresponsabilitatea unor oameni pică și pe umerii celorlalți români. Ceilalți români trebuie să cheltuie mai mulți bani pentru că unii sunt iresponsabili și vor ajunge în spital. Vom asigura resursele necesare ca toți cei care, din păcate, vor avea nevoie de îngrijiri medicale - sper să nu fie mulți - să beneficieze de condiții cât mai bune în această perioadă.

Sunt din ce în ce mai mulți oameni - cei care sunt vaccinați, cei care respectă regulile - care se uită la ceilalți și spun 'dar oare de ce trebuie să plătim noi pentru toate aceste iresponsabilități'. Ar ajuta în această perioadă ca liderii politici să se dezică total de cei care au aceste campanii anti-vaccinare. Nu i-am văzut încă”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă el împărtășește credința președintelui Klaus Iohannis, ca ”statul a eșuat”, Cîțu a evitat să răspundă, însă a văzut o ocazie să atace încă o dată USR PLUS.

”Acest guvern are responsabilitatea de a corecta greșeli făcute în ultimii 30 de ani de zile. Am început bine, am început cu reforme, apoi bineînțeles un partid s-a hotărât să plece, pentru că incompetența unui ministru nu a putut fi acceptată și așa mai departe.

Și acum mă uit și la moțiunea de marți, pentru că este un lucru foarte bizar. Am citit moțiunea celor de la PSD și acolo spun foarte clar că miniștrii Transporturilor, Sănătății, Justiției, Investițiilor au fost incompetenți. Oare votul celor de la USR validează această opinie și dacă da înseamnă că eu am fost prea indulgent și i-am păstrat prea mult în guvern? Adica nu mai înțelege nimeni nimic din ce se întâmplă aici”, a concluzionat Cîțu.

Declarațiile premierului Florin Cîțu după vaccinarea împotriva Covid-19 cu doza de rapel booster (doza a III-a) la Spitalul Militar Central

Declarațiile premierului Florin Cîțu după vaccinarea împotriva Covid-19 cu doza de rapel booster (doza a III-a) la Centrul de vaccinare din Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”#FlorinCitu #SpitalulMilitarCentral #VaccinAntiCovid #Booster #Doza3

Publicată de Guvernul României pe Duminică, 3 octombrie 2021

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇