Am putea depăși 20.000 de cazuri pe zi. În ultimele trei săptămâni, toate probele secvențiate sunt Covid Delta

Am putea depăși 20.000 de cazuri pe zi.  În ultimele trei săptămâni, toate probele secvențiate sunt Covid Delta

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, a vorbit despre explozia de cazuri din ultimele 24 de ore, care se apropie vertiginos de predicția sa anterioară, aceea de 15.000 de cazuri pe zi la sfârșitul lui octombrie

”Suntem foarte aproape de octombrie, în mod sigur o parte din aceste 11.000 de cazuri vin din urmă, din weekend. Pentru noi ne certifică că ce am prognozat pe octombrie e foarte aproape sa se împlinească și exista riscul sa se depaseasca”, a declarat Adriana Pistol, în conferința săptămânală de presă dedicată vaccinării.

ADVERTISING

Întrebată dacă se așteaptă la 20.000 de cazuri, aceasta a răspuns că se așteaptă chiar la peste 20.000 de cazuri pe zi.

”În concluzie: numărul de tulpini de tip Delta crește. Știm cu toții că deja de 2 saptamâni am declarat transmitere comunitară, ceea ce ne face să credem că este tulpina dominantă. În ultimele trei săptămâni, din toate probele secvențiate, nu am mai vazut un alt tip de tulpină. Nu e de mirare ca numărul este în crestere”, a declarat aceasta.

În ceea ce privește explozia de cazuri din Capitală, dr. Pistol pune evoluția pe seama unui weekend obișnuit.

ADVERTISING

”Este ceva ce se petrece in fiecare weekend, pentru noi ca epidemiologi nu are legătură cu niciun partid”, a afirmat ea, cu referire la congresul PNL care a adunat 5.000 de liberali la un loc, sâmbătă, la Romexpo.

O.D.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇