Incidența Covid în București atinge un nou record absolut

Incidența Covid în București atinge un nou record absolut

Incidența continuă să crească alarmant în București. Luni autoritățile au anunțat un nou record și rata de infectare a ajuns la 9,64 de cazuri la 1.000 de locuitori, fiind cel mai mare nivel de la începutul pandemiei.

Creșterea este îngrijorătoare dacă ne uităm că miercuri a fost prima zi când în Capitală s-a depășit pragul de 6, înregistrându-se o incidență de 6,33, în doar câteva zile ajungând aproape de 10 cazuri la mie.

În ce privește sectoarele, cea mai mare incidență continuă să fie în Sectorul 1, cu 11,29 infectări la 1.000 de locuitori. Urmează Sectorul 6, cu 10,35, Sectorul 2, cu 10,31, Sectorul 5 sunt 10,2, Sectorul 4, cu 9,47 și cel mai bine stă Sectorul 3, cu 7,7.

ADVERTISING

Restricții în București

Sâmbătă seara au fost adoptate și anunțate noile restricții COVID pe care bucureștenii au trebuit să le respecte din primele minute ale zilei de 3 octombrie.

Iată măsurile:

  • Carantina de noapte între 20:00 și 05:00. Pot părăsi domiciliul doar cei vaccinați, trecuți prin boală sau care prezintă declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator/legitimație de serviciu.
  • Magazinele se închid la ora 22:00.
  • Masca de protecție e obligatorie în spațiile publice deschise aglomerate (aici ministrul Lucian Bode a promis luni că va veni cu clarificări)
  • Cinematografele, sălile de spactacole și concerte rămân deschise cu 50% din capacitate doar pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală.
  • La nunți, botezuri și petreceri private pot participa cel mult 200 de persoane, doar vaccinate sau trecute prin boală.
  • La proteste pot participa cel mult 100 de persoane.
  • Sălile de fitness sau sport rămân deschise la 50% din capacitate, doar pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmează să se decidă azi dacă masca va fi din nou obligatorie peste tot în spațiul public.

Citește mai multe despre restricțiile Covid impuse în Capitală și în țară:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇