De azi avem noi restricții COVID în București și în orice localitate cu incidența mai mare de 6 la mie

De azi avem noi restricții COVID în București și în orice localitate cu incidența mai mare de 6 la mie

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului București (CMBSU) a modificat restricțiile anunțate vineri și le-a adaptat la noua hotărâre de guvern adoptată sâmbătă de guvern.

Și la nivel național, și în Capitală, noile măsuri au intrat în vigoare de la ora 00:00. Restricțiile stabilite de Guvern la nivel național le poți consulta AICI.

În București rămân deschise restaurantele, cinematografele, sălile de sport însă doar pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală. Și tot ei pot participa la nunți botezuri și mese festive.

Există și restricții de circulație, în fiecare zi. Astfel, persoanele nevaccinate pot să părăsească locuința, între orele 20:00 şi 05:00, doar cu declaraţie, pentru anumite motive justificate.

ADVERTISING

Pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală nu există astfel de restricții. Trebuie însă să aibă la ei certificatul verde.

Vezi AICI ce prevede hotărârea aprobată azi de CMBSU

Magazinele vor funcționa între orele 05:00 și 22:00

Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private se vor desfășura, pe tot parcursul săptămânii, doar în intervalul orar 5:00-22:00.

În intervalul orar 22:00-5:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cinematografele rămân deschise, liber la nunți și botezuri

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului și cu purtarea măștii de protecție.

Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, în interior sau în exterior.

ADVERTISING

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană.

Se permite organizarea de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane și cu purtarea măştii de protecţie,

La toate evenimentele este permisă participarea persoanelor care sunt vaccinate sau a celor care au trecut prin boală.

Masca, obligatorie în spaţiile aglomerate

De asemenea, în spaţiile publice, cum ar fi pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. 

Este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, și pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru. 

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇