Germania pune restricții dure celor care vin din Portugalia și Rusia

Germania pune restricții dure celor care vin din Portugalia și Rusia

Doar cetăţenii germani sau rezidenţii permanenţi vor putea intra în Germania, dacă vin din Portugalia și Rusia. Restricțiile se aplică de marți, iar companiile de transport feroviar, aerian, rutier sau maritim vor avea interdicţie de a transporta alte tipuri de pasageri.

Cei admişi în Germania vor trebui să respecte o carantină de două săptămâni, chiar şi în cazul unui test negativ.

Portugalia şi Rusia se confruntă cu o creştere bruscă a numărului de cazuri de infecţie cu varianta Delta a coronavirusului, care a apărut iniţial în India şi este mult mai transmisibilă, informează France Presse.

Paisprezece ţări se aflau deja în categoria de risc ridicat, între care Marea Britanie, India şi Brazilia.

ADVERTISING

Simptome diferite

Valeriu Gheorghiță a explicat că tulpina Delta are un tablou clinic diferit față de ceea ce observaseră medicii până acum în cazurile COVID.

Durerea de cap este foarte frecvent întâlnită, durerea de gât și scurgerile nazale, rinoreea, spre deosebire de cazurile anterioare care erau date de varianta britanică și varianta din Wuhan care erau cu tuse și pierderea mirosului sau gustului, care erau simptome relativ specifice”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

În ciuda tuturor avertismentelor lansate de medici și autorități cu privire la contagiozitatea tulpinii Delta, numărul românilor care aleg să se vaccineze scade de la o zi la alta, deși vaccinul este singurul care îi poate proteja cu certitudine.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Textele zilei pe Spotmedia.ro

Ce face China în Hong Kong și cum poate păstra banii, nu și libertățile INTERVIUcu președintele Comitetului pentru Libertate în Hong Kong

Incertitudinea supraviețuirii în țara în care morții sunt de vină


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇