Alte două cazuri de infecție cu tulpina din Marea Britanie au fost depistate la Școala 28 din Capitală

Alte două cazuri de infecție cu tulpina din Marea Britanie au fost depistate la Școala 28 din Capitală

Ministerul Sănătăţii anunţă alte două cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, la Şcoala 28 din Capitală, unde este deja confirmat un focar.

Dr. Adriana Pistol (INSP): Secvențierea costă 500 de euro. La Școala 28 din Capitală, există clar un focar cu noua tulpină

Ministerul Sănătăţii  anunţă că a fost informat  de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) că au mai fost raportate două noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7 care provin din focarul deja confirmat de la aceeaşi şcoală din Bucureşti.

ADVERTISING

Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani care lucrează în unitatea de învăţământ şi un bărbat de 53 de ani, contact direct al altui caz depistat în şcoală.

La cererea Germaniei, DSP Botoșani testează contacții unor români depistați cu noua tulpină britanică de coronavirus

Săptămâna trecută au fost anunţate alte două cazuri la unitatea de învăţământ din Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii a confirmat vineri 10 noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, totalul la nivelul ţării fiind acum de 20 cazuri.

ADVERTISING

Anunţul MS a venit după ce reprezentanţii MedLife au afirmat că, din 79 de probe de SARS-CoV-2 recoltate din mai multe oraşe ale ţării, în cadrul unui studiu, 10 conţin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Dintre acestea, şase provin din Bucureşti, iar câte două din Vâlcea şi Cluj.

Detalii despre celelalte cazuri confirmate până acum:

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇