Cancerul la sân poate afecta şi bărbații, mai ales dacă sunt sterili

Cancerul la sân poate afecta şi bărbații, mai ales dacă sunt sterili

Bărbații infertili prezintă un risc dublu de a fi diagnosticați cu cancer mamar, comparativ cu cei care nu au probleme de fertilitate, concluzionează un studiu recent, realizat pe aproape 2.000 de subiecți din Marea Britanie.

E unul dintre cele mai ample studii realizate vreodată legat de această boală, se arată într-un raport publicat de jurnalul Breast Cancer Research, citat de IFL Science.

”Acestea sunt descoperiri importante care leagă infertilitatea de cancerul de sân la bărbaţi", a declarat autorul studiului, dr. Michael Jones, cercetător senior în domeniul geneticii şi epidemiologiei la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra (ICR).

ADVERTISING

”Motivele care stau la baza acestei asocieri sunt neclare şi este necesar să se investigheze rolul fundamental al hormonilor de fertilitate masculină asupra riscului de cancer de sân la bărbaţi. Sperăm că acest lucru ar putea duce la o înţelegere a cauzelor care stau la baza cancerului de sân la bărbaţi şi, posibil, chiar la femei”, a mai spus omul de știință.

În cadrul studiului, cercetătorii au comparat direct fertilitatea bărbaţilor cu cancer de sân cu cea a subiecților fără antecedente de boală. Deşi motivul biologic este neclar, ei au descoperit că bărbaţii diagnosticaţi cu cancer de sân erau mai predispuşi să raporteze probleme de fertilitate. Oamenii de ştiinţă au descoperit, de asemenea, că existau semnificativ mai mulţi bărbaţi fără copii printre cei care fuseseră diagnosticaţi cu cancer de sân.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇