Aproape 11% din cei vaccinați ieri au fost copii între 5 și 11 ani. Mii de părinți au făcut programări (Video)

Aproape 11% din cei vaccinați ieri au fost copii între 5 și 11 ani. Mii de părinți au făcut programări (Video)

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat joi cifrele primei zile de imunizare a copiilor între 5 și 11 ani.

Pentru această categorie, campania de vaccinare a început miercuri, fiind dedicate 231 de centre în toată țara.

Au fost vaccinați 390 de copii între 5 și 11 ani, ceea ce reprezintă aproximativ 11% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză ieri, a spus Gheorghiță. Bilanțul vaccinării emis miercuri de autorități contoriza 3.531 de persoane vaccinate cu prima doză, 3.662 de persoane vaccinate cu a doua doză și 11.680 cu booster.

ADVERTISING

Din cei 390 de copii, 125 s-au prezentat direct la centrul de vaccinare, ceilalți în urma programării făcute pe platformă.

Valeriu Gheorghiță a precizat că până pe 16 februarie mai sunt programați la vaccinate 3.435 de copii între 5 și 11 ani.

Autoritățile nu se așteaptă să fie probleme de aprovizionare cu dozele pediatrice, având în vedere că pe 31 ianuarie vor veni alte 216.000 de doze, iar restul tranșei în luna februarie.

Încă se caută lideri de opinie să-i convingă pe adulți să se vaccineze

În ce privește vaccinarea adulților, Gheorghiță a anunțat că a fost depășit pragul de 50% din cei peste 18 ani imunizați. Din populația totală, rata de vaccinare e de 41,8%.

ADVERTISING

Pentru doza booster deja au optat 40% dintre cei eligibili la acest moment să le fie administrată, adică cei pentru care au trecut cel puțin 6 luni de la administrarea primelor 2 doze (sau dozei unice, în cazul Johnson & Johnson).

Cea mai ridicată rată de vaccinare se menține la grupa de vârstă 50-59 de ani, unde se apropie de 57%.

În continuare, cea mai mică rată de vaccinare, de 26%, e la cei peste 80 de ani, considerați și cea mai vulnerabilă categorie în fața Covid.

Gheorghiță a spus că în continuare se caută soluții pentru a crește rata de vaccinare, chiar în această dimineață participând la un seminar cu specialiști de la Agenția Europeană a Medicamentului și de la Centrul European de Control al Bolilor.

ADVERTISING

”O concluzie este că nu avem o soluție perfectă, fiecare județ în parte trebuie să adapteze mesajele la specificul comunității și avem nevoie de identificarea acelor lideri de opinie care pot să schimbe comportamentele la nivelul comunității, indiferent din ce categorie socio-profesională fac parte”, a precizat Gheorghiță.

Conferință de presă privind evoluția pandemiei de Covid-19 și a procesului de vaccinare

Conferință de presă privind evoluția pandemiei de Covid-19 și a procesului de vaccinare susținută de șeful DSU, Raed Arafat, președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Andrei Baciu, și de directorul DSU, dr. Călin Alexandru #RaedArafat #ValeriuGheorghita #AndreiBaciu #CalinAlexandru

Publicată de Guvernul României pe Joi, 27 ianuarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇