21% din persoanele fără adăpost au fost vaccinate antiCovid cu prima doză şi 18,3% au primit ambele doze

21% din persoanele fără adăpost au fost vaccinate antiCovid cu prima doză şi 18,3% au primit ambele doze

21% din persoanele fără adăpost au făcut prima doză de vaccin antiCovid şi 18,3% au primit ambele doze, la nivel naţional.

Imunizarea este realizată cu ajutorul echipelor mobile.

”Persoanele fără adăpost - o categorie vulnerabilă. Prioritizarea la vaccinare a persoanelor fără adăpost a reprezentat una dintre preocupările noastre.

”Cu ajutorul echipelor mobile, până la acest moment peste 20% dintre persoanele aflate în evidența autorităților au fost imunizate, la nivel național. Totodată, 18.3% din totalul acestora au primit și a doua doză de vaccin. Doar împreună putem învinge pandemia, doar împreună vom reuși să punem în genunchi acest virus”, scriu reprezentanții Ro Vaccinare pe Facebook.

ADVERTISING

Persoanele fără adăpost - o categorie vulnerabilă Prioritizarea la vaccinare a persoanelor fără adăpost a reprezentat...

Posted by RO Vaccinare on Friday, February 19, 2021

Săptămâna trecută, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a explicat, într-o conferință de presă, cum se va face vaccinarea persoanelor fără adăpost care nu au acte de identitate.

Potrivit acestuia, persoanele respective vor fi imunizate cu echipe mobile și li se vor elibera adeverințe manual.

ADVERTISING

Vor fi vaccinați și se vor elibera adeverințe manual, completate în aceste centre, în adăposturile de noapte cu sprijinul autorităților locale și direcțiilor de asistență socială se va face această catagrafie a persoanelor fără adăpost și se va încerca vaccinarea cu echipe mobile”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Șeful campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a spus însă că principala provocare este regăsirea acestor persoane pentru a le administra doza de rapel.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇