Cum se face vaccinarea persoanelor fără adăpost: E foarte posibil să nu fie regăsite pentru doza de rapel

Cum se face vaccinarea persoanelor fără adăpost: E foarte posibil să nu fie regăsite pentru doza de rapel

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a explicat marți, într-o conferință de presă, cum se va face vaccinarea persoanelor fără adăpost care nu au acte de identitate.

Potrivit acestuia, persoanele respective vor fi imunizate cu echipe mobile și li se vor elibera adeverințe manual.

Vor fi vaccinați și se vor elibera adeverințe manual, completate în aceste centre, în adăposturile de noapte cu sprijinul autorităților locale și direcțiilor de asistență socială se va face această catagrafie a persoanelor fără adăpost și se va încerca vaccinarea cu echipe mobile”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISING

Șeful campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a spus însă că principala provocare este regăsirea acestor persoane pentru a le administra doza de rapel.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Principala provocare o reprezintă complianța acestor persoane în sensul în care dacă putem să avem certitudinea că vom putea să administrăm prima doză, este foarte posibil ca persoanele respective să nu fie regăsite pentru a li se administra doza de rapel.

Însă, cu siguranță, prin colaboarea cu autoritățile locale și cu sprijinul direcțiilor de asistență socială va începe și vaccinarea acestor persoane”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇