Valeriu Gheorghiţă ne recomandă să păstrăm măsurile de prevenție faţă de persoanele vulnerabile, chiar dacă ne-am vaccinat

Valeriu Gheorghiţă ne recomandă să păstrăm măsurile de prevenție faţă de persoanele vulnerabile, chiar dacă ne-am vaccinat

Autoritățile ne recomandă să păstrăm măsurile de prevenție, mai ales când luăm contact cu persoane vulnerabile, chiar dacă am fost vaccinați cu ambele doze.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marți într-o conferință de presă că există un studiu care arată că după rapel nivelul anticorpilor este de peste 90%. Însă, spune el, cercetarea a fost făcută pe un număr mic de persoane.

ADVERTISING

”Există un studiu, făcut pe un număr relativ mic, pe 179 de persoane vaccinate, și s-a văzut că au un nivel de anticorpi de peste 90%.

Este important să păstrăm măsurile de prevenție, chiar dacă am fost vaccinați și chiar dacă persoanele respective au fost vaccinate.

Există teste comerciale prin care putem determina tipul anticorpilor. Cu cât nivelul este mai mare, cu atât rata de protecție este mai crescută. Dar este mai bine să păstrăm măsurile de prevenție, mai ales dacă intrăm în contact cu persoane vulnerabile”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇