Vladimir Putin nu are în vedere vreo discuţie cu Maia Sandu, în contextul situaţiei din Transnistria

Vladimir Putin nu are în vedere vreo discuţie cu Maia Sandu, în contextul situaţiei din Transnistria

Vladimir Putin nu planifică vreo discuţie cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat pentru presa rusă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Nu, la momentul actual nu este planificat vreun dialog. Nu avem în plan”, a răspuns Peskov, întrebat despre posibilitatea unei discuţii cu cu Maia Sandu, „în contextul ultimelor situaţii din Transnistria”.

Kremlinul urmăreşte cu atenţie situaţia din regiunea transnistreană, a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, citat de Unimedia.info.

ADVERTISING

La rândul său, preşedintele comitetului din Parlamentul de la Moscova pentru Comunitatea Statelor Independente (CSI), Leonid Kalaşnikov, a declarat că ''evenimentele din Transnistria reprezintă o provocare menită să atragă Rusia în ostilităţile din regiune''.

În acest timp, consiliul de securitate al regiunii separatiste Transnistria a raportat marţi un al treilea ''atac terorist'', acesta fiind comis asupra unei unităţi militare din apropiere de Tiraspol, relatează agenţia TASS, citată de Reuters şi EFE.

ADVERTISING

Precedentele două atacuri au vizat sediul ministerului securităţii transnistrean şi două antene radio. ''Au fost trei atacuri în Transnistria. Au tras cu lansatoare de grenade împotriva clădirii Ministerului Securităţii Statului, au fost două explozii la centrul radioteleviziunii din localitatea Maiak şi au atacat de asemenea o unitate militară în Parcani'', a transmis serviciul de presă al preşedintelui regiunii separatiste, Vadim Krasnoselski, pe canalul său de Telegram.

Maia Sandu a convocat marţi după-amiază o reuniune a Consiliului de Securitate al Republicii Moldova.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇