Maia Sandu a convocat de urgenţă Consiliul Suprem de Securitate, după incidentele din Transnistria

Maia Sandu a convocat de urgenţă  Consiliul Suprem de Securitate, după incidentele din Transnistria

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat de urgenţă pentru marţi ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13:00, anunţă un comunicat al Preşedinţiei de la Chişinău remis SpotMedia.ro.

După ședință, la ora 15:00, Maia Sandu va susține un briefing de presă.

Ministerul de Interne din Transnistria a anunțat că două explozii au avut loc, marți dimineață, în orașul Maiak, din regiunea Grigoriopol. Două antene de telecomunicații care retransmiteau semnalul unor televiziuni și radiouri din Rusia au fost afectate. Nu s-au înregistrat victime.

ADVERTISING

Și luni după amiază mai multe explozii au fost auzite în apropierea clădirii Ministerului Securității de Stat din Tiraspol (SIS).

În acest context, Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova îndeamnă societatea la calm și la abținerea de la distribuirea informațiilor din surse neverificate, în special a celor care incită la ură și război.

„Subiectele prezentate factorilor de decizie constituie informații clasificate în baza lor fiind formate poziții oficiale și, la necesitate, comunicate publicului larg. În același timp, instituția și-a intensificat eforturile de culegere de informații relevante pentru prevenirea acțiunilor ce pot afecta climatul de siguranță a Republicii Moldova, inclusiv prin cooperarea proactivă cu instituțiile naționale de forță și ocrotire a normelor de drept”, susțin reprezentanții SIS.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Având în vedere complexitatea situației create, contăm pe responsabilitatea și gândirea critică a cetățenilor Republicii Moldova”, potrivit comunicatului de presă.

Guvernul de la Chișinău a acuzat că noile incidente sunt provocări pentru escaladarea situației din Transnistria.

Noua escaladare vine la scurt timp după ce viceministrul rus de Externe Andrei Rudenko tocmai anunțase că Rusia nu vede niciun risc în regiunea separatistă şi doreşte o soluţionare paşnică a situaţiei de acolo.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇