Vlad Voiculescu spune că ar putea fi nominalizat iar de USR PLUS la Ministerul Sănătății

Vlad Voiculescu spune că ar putea fi nominalizat iar de USR PLUS la Ministerul Sănătății

Vlad Voiculescu afirmă că ar putea fi nominalizat din nou de USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății.

”Eu n-am văzut încă argumente prin care această variantă să fie complet scoasă de pe masă”, a declarat Voiculescu, luni, la Europa FM, întrebat dacă este posibil să revină în funcție.

Vlad Voiculescu a declarat că demiterea sa din funcție nu a venit în urma unei analize a premierului și a precizat că i-ar fi greu să lucreze cu premierul Florin Cîțu.

”Cu domnul Cîțu îmi închipui că este greu de lucrat, pentru mine, presupun că și pentru dumnealui, între timp. Dar, am mai spus-o, domnul Cîțu nu a demonstrat nici leadershipul, nici spiritul de echipă, nici înțelepciunea politică, nici nimic din toate acele abilități care credeam noi că îl califică pentru funcția de premier”, a subliniat Vlad Voiculescu.

ADVERTISING

Coaliția se reunește în ședință

Coaliţia de guvernare are programată azi o şedinţă de lucru, prima după revocarea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, care a produs o ruptură între PNL şi USR PLUS, care acum cere schimbarea premierului Cîţu.

Pe surse am aflat că şedinţa va începe la ora 17:00, pentru a-i da timp lui Dragoş Tudorache (preşedinte executiv USR PLUS) să ajungă la Bucureşti (fiind europarlamentar, era la Bruxelles).

Pe de altă parte, sursele SpotMedia.ro ne-au transmis că Dacian Cioloş nu va merge la întâlnire. În schimb, vor fi prezenţi Dan Barna, Anca Dragu şi ministrul Ciprian Teleman.

ADVERTISING

Bursa zvonurilor

În ceea ce priveşte propunerea pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, surse politice au declarat pentru News.ro că ar putea fi vorba despre medicul Radu Lupescu. El este decorat de preşedintele Franţei Emmanuel Macron pentru implicarea în lupta cu pandemia de Covid-19.

O altă variantă luată în calcul de PLUS este Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. 

După revocarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii, a fost vehiculat și numele medicului Adrian Wiener (USR) ca posibil înlocuitor, dar în cadrul alianţei postul a fost atribuit PLUS.

ADVERTISING

Dacă vreţi să aflați mai multe despre revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, vă invităm să citiți pe SptoMedia.ro și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇