Vizat de mai multe scandaluri, Florin Cîțu a ieșit să se laude cu creșterea economică: Sună bine, nu?! (Video)

Vizat de mai multe scandaluri, Florin Cîțu a ieșit să se laude cu creșterea economică: Sună bine, nu?! (Video)

Premierul Florin Cîțu a susținut marți seara o scurtă declarație de presă, în care a vorbit de datele anunțate de INS dimineață, și anume o creștere economică de 13,6% pentru trimestrul II al acestui an.

Citind de pe foaie discursul, Cîțu a spus cum el a fost singurul care a crezut că o astfel de creștere poate fi posibilă, dar în același timp le-a mulțumit românilor, spunând că, fără ei, el nu ar fi reușit să o materializeze.

”Dragi români, v-am promis vești extraordinare din economie, 13% creștere economică. Sună bine, nu?! Mai ales că am trecut împreună prin contextul nefericit când economia globală a suferit cea mai mare lovitura din ultima sută de ani. (...)

ADVERTISING

După cum foarte bine vă aduceți aminte, am fost singurul optimist. Deși nimeni nu avea încredere, am promis că economia României va avea o revenire rapidă, în V.

Vă mulțumesc vouă, dragi români, nu aș fi reușit fără voi. Adevărații eroi sunteți voi. Pentru perioada următoare, îmi doresc două lucruri: predictibilitate și stabilitate în viața economică”, și-a început Cîțu discursul.

Vizat în ultima perioadă de numeroase scandaluri - întâi acuzații din tabăra adversă în lupta pentru șefia PNL, apoi dosarele din SUA care au ieșit la lumină recent -, Cîțu a considerat că este un prilej bun pentru a susține că el e cel care construiește când alții distrug, dar și că cifrele de azi ar fi dovada că lupta internă din partid nu afectează guvernarea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”13,6% e o cifră pe care cu toții trebuie să o ținem minte, deoarece reprezintă creșterea economică din trimestrul II din anul acesta. Atestă că mi-am făcut foarte bine treaba si ca ministru de Finanțe, și ca premier al României.

Guvernarea nu e afectată de competiția din PNL. Atunci când alții aleg să distrugă, să discrediteze, să minimalizeze, eu aleg să construiesc. Întâi investim, după care rezultatele sunt împărţite tuturor românilor, nu pe criterii politice”, a continuat Cîțu, făcând referire tangențial și la criticile USR-PLUS, dar și ale experților în politici publice, la adresa programului național pentru stradă, apă și canal.

ADVERTISING

De precizat, însă, că, potrivit unei analize Biziday, chiar dacă statistic vorbim de cea mai mare creștere din 1987, adică de când există date privind PIB-ul, ea se raportează la perioada stării de urgență, în care economia s-a oprit parțial.

Și președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, a atras atenția că nu este cazul să lăsăm să ne amețească aceste cifre și a explicat de ce vestea creșterii economice-record nu este atât de bună precum pare.

Premierul a făcut și promisiuni pentru următoarele luni, insistând că e posibilă o creștere economică anuală de două cifre.

”Este posibilă anul acesta - da, este posibilă! - o creștere economică din două cifre. Tot ce am promis am făcut. Va promit că până în 2024 voi face toate reformele pe care le-am asumat atunci când nimeni nu avea curaj.

Îmi doresc să rămâneți alături de mine optimiști. Când nimeni nu mai avea nicio speranță, această guvernare a căutat și a găsit soluții. Voi continua cu această abordare și voi arăta românilor că pot avea încredere în mine atunci când vorbesc de responsablitate în actul guvernării”, a conchis Cîțu.

Declarație de presă susținută de premierul Florin Cîțu la Palatul Victoria

Declarație de presă susținută de premierul Florin Cîțu la Palatul Victoria #FlorinCitu #PalatulVictoria #GuvernulRomaniei

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 17 august 2021

Iată câteva dintre scandalurile în care este implicat premierul Florin Cîțu în ultima perioadă:

Iată și câteva analize marca SpotMedia pe aceste teme:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇