Vîlceanu spune că matematica permite o majoritate cu USR și-i trimite la AUR pe liberalii care vor suspendarea lui Iohannis: Când ai aceeași minte ca Georgică Simion, te duci la el

Vîlceanu spune că matematica permite o majoritate cu USR și-i trimite la AUR pe liberalii care vor suspendarea lui Iohannis: Când ai aceeași minte ca Georgică Simion, te duci la el

Secretarul general al PNL Dan Vîlceanu consideră că cei care susțin că nu mai există o majoritate pentru guvernare alături de USR se înșală.

”Dacă facem un calcul sumar, o să vedeți că lucrurile nu stau chiar așa. Avem un minim de 240 de voturi pe varianta cu USR, haideți să nu forțăm matematica”, a spus Vîlceanu, refuzând să dea detalii despre strategia liberalilor. ”Discuțiile astea se fac între partide și nu la TV”, a adăugat el.

Întrebat ce se va întâmpla cu parlamentarii care ar vota suspendarea lui Klaus Iohannis, secretarul general al PNL a spus că vor fi excluși imediat din partid.

ADVERTISING

„Nu avem ce să discutăm. Dacă chiar a semnat și din câte am înțeles a semnat, va fi exclus din partid. În maximum o săptămână-două. Deci imediat”, spune el.

Întrebat dacă PNL își permite să mai piardă parlamentari, în condițiile în care deja 15 au părăsit grupurile parlamentare, urmându-l pe Ludovic Orban, Vîlceanu a spus că aceștia oricum nu pot fi considerați liberali.

”Îmi pare rău. În momentul în care ai făcut un asemenea gest, nu ești parlamentar liberal, ești de la AUR. Când ai aceeași minte ca Georgică Simion, să te duci la Georgică Simion”, a răspuns Vîlceanu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că liderul AUR George Simion a anunțat luni inițierea demersurilor pentru suspendarea președintelui, susținând că demersul a raliat și un deputat PNL, Dumitru Flucuş.

Liberalii au miercuri primele discuții cu liderii celorlalte formațiuni politice, încercând, pentru a treia oară, să formeze un guvern. Nicolae Ciucă și-a depus marți mandatul, după ce a devenit clar că nu va obține votul Parlamentului.

Marți seara, președintele PNL Florin Cîțu a ieșit în fața jurnaliștilor pentru a anunța că a decis ”flexibilizarea” a două din directivele partidului astfel încât să fie permise reluarea negocierilor cu USR pentru refacerea coaliției, dar și discuțiile cu PSD, deși ani de zile liberalii au spus că nu vor guverna alături de social-democrați.

ADVERTISING

La acest moment, liderii liberali sunt împărțiți în două tabere. Unii militează pentru o coaliție cu PSD, iar alții pentru refacerea celei inițiale, cu USR. Potrivit surselor liberale, cei din Ardeal s-au poziționat pentru o guvernare alături de PSD, în timp ce tabăra lui Florin Cîțu, din care face parte și Vîlceanu, a optat pentru USR


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇