Orban despre Iohannis: Cred că nu-şi termină mandatul, a luat-o razna complet

Orban despre Iohannis: Cred că nu-şi termină mandatul, a luat-o razna complet

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban îi critică în termeni duri pe foştii săi colegi din partid, despre preşedintele Klaus Iohannis afirmând că „a luat-o razna complet, parcă a uitat că este preşedinte şi se comportă ca un turist străin care se află în România”, iar despre premierul Florin Cîţu apreciind că „nu mai trăieşte în realitatea noastră cotidiană”.

Orban este de părere că preşedintele Klaus Iohannis nu îşi va termina mandatul, pentru că va fi suspendat din funcţie de către Parlament.

„Trăim în România, o ţară frumoasă cu oameni frumoşi, doar că avem un preşedinte care a luat-o razna complet, care parcă a uitat că este preşedintele României şi se comportă ca un turist străin care se află în România, ignorându-şi complet obligaţiile pe care le are faţă de cetăţenii români şi acţionând împotriva intereselor României, în mod evident”, a declarat Ludovic Orban duminică seară, la Realitatea Plus.

Orban apreciază că preşedintele Iohannis nu îşi va termina al doilea mandat. Întrebat dacă în opinia sa Klaus Iohannis este autorul actualei crize politice, Orban a răspuns:„ cu siguranţă”, el afirmând că decizia de a nu reface coaliţia cu USR „este în mod evident decizia preşedintelui Iohannis”.

„Preşedintele Iohannis are un comportament care nu mai are nicio legătură cu comportamentul pe care l-a avut atât timp cât noi am fost în parteneriat. Cred că nu-şi termină mandatul, vă spun sincer”, a mai afirmat Orban.

Întrebat dacă crede în varianta suspendării preşedintelui, Orban a răspuns: „Cu siguranţă”.

Florin Cîțu, luat și el în vizor

 „Dacă vă uitaţi, Forin Cîţu nu mai trăieşte în realitatea noastră cotidiană. Realitatea noastră de zi cu zi este să te duci să faci un plin, să plăteşti o factură, să te duci să faci cumpărăturile la piaţă că vezi că toate preţurile au crescut”, mai spune Orban. El crede că „atât Iohannis, cât şi Cîţu, cât şi cei din jurul lui Cîţu, pur şi simplu au înnebunit”.

Orban admite că are o parte de responsabilitate pentru actuala situaţie.

„Am şi eu partea mea de răspundere. Cred că tot ce am făcut în ultimele patru luni jumate cred că arată categoric că sunt împotrivă şi că nu vreau să fiu părtaş la nebunia din ultimele patru luni”, a adăugat fostul lider liberal.

Despre Ciucă: Desemnarea pentru postul de premier este ”un eșec garantat”

Orban consideră și că desemnarea generalului Nicolae Ciucă pentru postul de premier este „un eşec garantat” care are consecinţe constituţionale.

„A-l antrena pe domnul Ciucă în acest demers care în mod evident este un eşec garantat şi, mai ales, nu este un eşec oarecare, este un eşec care poate avea nişte consecinţe constituţionale extrem de grave...”, a afirmat Ludovic Orban. 

Acesta crede că preşedintele Klaus Iohannis doreşte o înţelegere între PNL şi PSD şi anunţă că nu va vota guvernul minoritar propus de PNL şi UDMR.

„Dacă mă întrebaţi pe mine, eu cred că Iohannis asta îşi doreşte. Să determine conducerea actuală a PNL să facă o înţelegere cu PSD”, mai spune Orban. 

El mai consideră că Executivul minoritar propus de PNL nu are „nicio şansă” de a primi voturile PSD. Întrebat dacă va vota Guvernul propus de Nicolae Ciucă, fostul lider al PNL a răspuns: ”Am spus că nu-l votez”.