PNL pierde al 10-lea parlamentar în doar câteva zile, după ce Orban a dat startul - UPDATE

PNL pierde al 10-lea parlamentar în doar câteva zile, după ce Orban a dat startul - <span style="color:#ff0000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Ministrul interimar al Agriculturii, senatorul Adrian Oros şi-a anunţat, vineri, pe Facebook, dezafilierea din grupul parlamentar PNL. Acesta este unul dintre apropiaţii lui Ludovic Orban iar gestul său vine după plecarea lui Ludovic Orban din grup, la începutul săptămânii.

”Am decis să mă retrag din grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal de la Senat! Din nefericire, în câteva săptămâni 'echipa câştigătoare' a transformat PNL din cel mai onorabil partid românesc, în cel mai detestat si izolat partid”, a scris Adrian Oros.  

El spune că ”guvernul liberal Orban a reuşit să treacă ţara printr-o perioadă dificilă, cu care România nu s-a mai confruntat în ultima vreme, şi a făcut-o foarte bine”.  

”Am vorbit anul trecut de construcţia unei coaliţii de dreapta care să dezvolte România. Care să reconstruiască încrederea că şi în România se poate. Am promis stabilitate, profesionalism, decenţă, bunăcuviinţă, seriozitate. În ultima perioadă, nu reuşesc să explic oamenilor care şi-au pus speranţa în noi, comportamentul total aberant al celor care au confiscat Partidul Naţional Liberal.

Din păcate, constat acum, că nu a fost vreun plan, sau un proiect pentru PNL, sau pentru România. Sau dacă a fost, este ceea la ce asistăm în zilele noastre. Un plan pentru distrugerea PNL. Şi care compromite şansele la dezvoltare a României”, afirmă ministrul interimar.   

Adrian Oros adăugă: ”Cred cu convingere că singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei politice, sanitare şi economice din ţara, este refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban. Rămân asumat valorilor în care cred, în echipa liberală a lui Ludovic Orban. Singurul lider liberal cu credibilitate, în jurul căruia se poate construi, nu demola, aşa cum se întâmplă cu actuala conducere a PNL”.  

Bola: Nici cei mai pesimiști dintre noi nu puteau anticipa situația

La câteva ore de Oros a făcut același anunț și deputatul Bogdan Bola.

„Deputatul este legat nu de partidul pe lista căruia a fost ales, ci de cetățenii care l-au mandatat. Plecând de la acest principiu statuat de Curtea Constituțională a României, am ales să mă retrag astăzi din grupul parlamentar al PNL și să activez, de acum încolo, ca parlamentar neafiliat”, a scris pe Facebook Bogdan Bola.

Acesta susține că a trecut doar un an de când, împreună cu colegii lui, mergea pe străzile și ulițele din județul Constanța și le spunea oamenilor că merită votul lor, că sunt „altfel”, iar prin votul acelor oameni a ajuns în Parlament.

„Nici cei mai pesimiști dintre noi nu puteau anticipa situația către care se va îndrepta actuala conducere a PNL. O țară aruncată în haos, cu o conducere a Partidului Național Liberal ale cărei acțiuni au dezamăgit așteptările alegătorilor noștri și a bazei partidului căruia eu i-am dedicat 26 de ani din viață. Am ajuns să fim huliți de cei care, acum un an de zile, își puneau speranțele în noi și ne dădeau votul. Lideri de carton, unii care au îngropat în trecut Partidul Național Liberal, alții abia parașutați în partid, fac azi declarații demagogice despre valorile liberale...care numai liberale nu mai sunt”, a mai scris depuatul.

Acesta a menționat că retragerea din grupul parlamentar al PNL nu înseamnă implicit demisia din Partidul Național Liberal: „În naivitatea mea, după 26 de ani de galben-albastru, încă mai sper ca rațiunea și bunul simț să învingă, iar pasul pe care îl fac astăzi spre o despărțire dureroasă (pentru mine, cel puțin) de acest partid să fie și ultimul”.

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban şi-a anunţat, în 26 octombrie, plecarea din grupul parlamentar al PNL.     Exemplul său a fost urmat ulterior de mai mulţi parlamentari liberali care au rămas însă membri de partid.    

Şi-au anunţat oficial până acum dezafilierea de la grupurile parlamentare ale PNL și Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Luminiţa Barcari.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇