AUR demarează procedura de suspendare a lui Klaus Iohannis

AUR demarează procedura de suspendare a lui Klaus Iohannis

AUR declanşează procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, a anunțat luni, într-o conferinţă de presă, co-preşedintele partidului, George Simion.

Acesta a precizat că formațiunea a început să strângă semnături pentru demararea unui referendum pentru demiterea șefului statului.

”Au existat două nominalizări de premier și, conform Constituției, trebuie să ajungem la alegeri anticipate dacă ele eșuează. Ca să scutim timp și bani, trebuie să mergem și la referendum pentru demiterea președintelui.

ADVERTISING

AUR va strânge semnături în fiecare localitate din țară și în diaspora. Sperăm că și celelalte partide vor accesa la acest demers, pentru ca postul de președinte șă devină cât mai repede vacant”, a declarat George Simion.

Co-președintele AUR a spus că a început să strângă semnături în rândul parlamentarilor și că are promisiuni de la mai multe partide că vor susține acest demers.

”Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis de la mai multe partide că vor semna şi vom apela la sutele de mii se români care ne contactează şi ne roagă să îl dăm jos pe Iohannis. Invităm formațiunile politice și civice să semneze pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis, atât fizic, cât și online pe site-ul https://josiohannis.ro/.

ADVERTISING

Vreau să fac un apel către toți românii. Îi așteptăm pe toți care vor să se implice pe scara lor, pe strada lor, în comuna lor, în satul lor, să meargă cu lista și să strângă semnături”, a mai afirmat George Simion.

La rândul său, Claudiu Târziu, co-președinte AUR, a declarat că demersul de suspendare a președintelui Klaus Iohannis nu este un moft.

”Este o datorie a noastră, la care sunt chemați și parlamentari ai celorlalte grupuri, e un gest de mare responsabilitate. Domnul președinte a încercat să guverneze țara după propria viziune.

ADVERTISING

A fost mai mult plecat, absent de la marile dezbateri. Parlamentarii sunt rugați să semneze pentru ceea ce trebuia făcut demult, pentru suspendarea și demiterea președintelui”, a precizat Claudiu Târziu.

A venit momentul pe care îl așteptau toți românii. Responsabilul pentru criza actuală trebuie să plece!

Publicată de George Simion pe Luni, 1 noiembrie 2021

Ce spune PSD despre suspendare

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, luni, după şedinţa conducerii partidului, că nu s-a discutat despre o posibilă suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis.

”Văd în discuţiile din ultimele săptămâni acest subiect. Nu a fost pe ordinea de zi la Consiliul Politic Naţional, dar sigur, dacă domnul Cioloş vine şi aduce şi dânsul în discuţie acest lucru, putem discuta. (…) Hai să îl vedem pe domnul Cioloş”, a spus Grindeanu.

Întrebat dacă ar discuta cu AUR pe acest subiect, Grindeanu a infirmat. ”De ce să discutăm cu cei de la AUR? Nu ne-au sunat. Dacă vine domnul Cioloş să susţină acest demers, în mod sigur vom face o şedinţă de urgenţă a Consiliului Politic să clarificăm punctul de vedere”, a precizat prim-vicepreședintele PSD.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇