Vicepreședintele lui Trump își depune oficial candidatura la Casa Albă

Vicepreședintele lui Trump își depune oficial candidatura la Casa Albă

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence (din mandatul lui Donald Trump) şi-a depus luni candidatura la fotoliul de la Casa Albă, potrivit unor documente publicate de către Comisia Electorală Federală (FEC).

El urmează să-l înfrunte pe fostul său partener, Donald Trump, în alegerile primare republicane, în 2024, relatează AFP.

Mike Pence, un conservator evaghelist şi un opozant aprig al avortului, urmează să-şi anunţe în mod oficial miercuri - când împlineşte vârsta de 64 de ani - intrarea în cursa pentru Casa Albă, la un miting în Iowa.

ADVERTISING

Mike Pence l-a ajutat pe Donald Trump să cucerească dreapta religioasă în calitate de partener de cursă în campania electorală din 2016.

După ani de loialitate de neclintit, el şi-a schimbat tonul, în urma luării cu asalt a Capitoliului, la 6 ianuarie 2021, de către susţinătorii miliardarului.

Cuvintele lui Trump de atunci au fost ”iresponsabile” şi l-au ”pus în pericol”, pentru că se afla în Congres.

Donald Trump a insistat ca el să refuze să certifice victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale. Însă fostul guvernator al statului Indiana nu s-a supus, ceea ce i-a adus o ură puternică în rândul susţinătorului lui Donald Trump, care i-ar putea compromite şansele în alegerile primare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El înregistrează 3,8% dintre intenţiile de vot - mult în urma lui Donald Trump (53,2%) sau a guvernatorului Floridei Ron DeSantis (22,4%), potrivit mediei ultimelor sondaje realizată de site-ul RealClearPolitics.

Însă el îşi pregăteşte de luni de zile candidatura la preşedinţie.

După ce a scos o carte, intitulată ”So help me God” (”Aşa să mă ajute Dumnezeu”), fostul animator de radio a străbătut ţara şi a avut numeroase luările de cuvânt în state care ar putea să-l voteze în alegerile primare republicane.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇