Donald Trump a fost condamnat pentru abuz sexual. Trebuie să plătească daune de 5 milioane de dolari

Donald Trump a fost condamnat pentru abuz sexual. Trebuie să plătească daune de 5 milioane de dolari

Donald Trump a fost găsit vinovat pentru că a agresat-o sexual pe scriitoarea E. Jean Carrol în anii 1990.

Totodată, cei 9 membri ai juriului tribunalului din Manhattan au stabilit că Trump este vinovat și de defăimare, după ce a acuzat-o pe femeie că minte în legătură cu acuzațiile pe care i le aduce, și au stabilit ca Jean Carroll să primească 5 milioane de dolari daune.

Membrii juriului - 6 bărbați și 3 femei - au avut nevoie de mai puțin de 3 ore pentru a ajunge la un verdict unanim, potrivit Reuters.

ADVERTISING

Trump a contestat pe rețeaua sa de socializare verdictul, pe care l-a numit „rușinos”, insistând că nu o cunoaște pe Jean Carroll.

Pentru că a fost un proces civil, Trump nu riscă privarea de libertate. Carroll a cerut doar daune materiale și echipa de apărare a lui Trump nici nu s-a obosit să prezinte argumente finale, considerând că jurații vor vedea ca neconvingătoare probele scriitoarei.

Carroll, în vârstă acum de 79 de ani, l-a acuzat public pentru prima oară pe Trump în 2019. Ea a povestit atunci că fostul președinte a violat-o într-o cabină de probă a unui magazin de lux din New York. Faptele avuseseră loc în urmă cu 27 de ani.

E. Jean Carroll leaves federal court
E. Jean Carroll, plecând de la Tribunalul din Manhattan, Hepta.ro

Trump a susținut că e o mincinoasă și o escroacă, așa că Jean Carroll, fostă editorialistă a revistei Elle, a profitat de o nouă lege care le permite victimelor agresiunilor sexuale care aveau peste 18 ani la data comiterii faptei un termen de un an pentru a-și acționa în judecată agresorii, chiar dacă abuzul a avut loc cu mult timp în urmă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Trump a tot insistat că nici măcar nu o cunoaște și că nici nu ar fi întreținut relații sexuale cu ea pentru că nu este „tipul său”, însă când i-a fost arătată o fotografie cu ea a confundat-o cu una din fostele sale soții, Marla. El a acuzat-o pe Carroll că vrea doar să-și mărească vânzările cărții sale autobiografice și să-i afecteze cariera politică, având în vedere că este democrată.

La proces au depus mărturie și alte două femei, care au susținut că au fost de asemenea abuzate sexual de Trump cu decenii în urmă.

ADVERTISING

Natasha Stoynoff, fost reporter la revista People, le-a spus juraților că Trump a sărutat-o cu forța în 2005, la clubul său din Mar-a-Lago din Florida, și a scăpat când un majordom a intrat în cameră și l-a întrerupt. Cealaltă femeie, Jessica Leeds, a spus că în cazul său agresiunea s-a petrecut în 1979, în timpul unui zbor, când Trump a sărutat-o, a pipăit-o și i-a băgat mâna sub fustă împotriva voinței ei.

Avocata lui Carroll, Roberta Kaplan, a reluat în instanță și pasajul din emisiunea „Access Hollywood” din 2005 când Trump spune mândru cum femeile îl lăsau să le apuce de organele genitale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇