O scriitoare l-a chemat în judecată pe Donald Trump pentru viol și defăimare

O scriitoare l-a chemat în judecată pe Donald Trump pentru viol și defăimare

Fosta editorialistă a revistei Elle, E. Jean Carroll, îl acuză pe Donald Trump că a violat-o în anii ’90.

Carroll, în vârstă acum de 78 de ani, a depus plângerea la tribunalul federal din Manhattan în baza unei noi legi care le dă victimelor agresiunilor sexuale care aveau peste 18 ani la data comiterii faptei un termen de un an pentru a-și acționa în judecată agresorii, chiar dacă abuzul a avut loc cu mult timp în urmă, relatează BBC.

Scriitoarea susține că agresiunea s-a produs într-o încăpere a unui magazin de haine de lux din New York, în urmă cu 27 de ani. Ea l-a dat în judecată pe Trump și pentru defăimare, după ce acesta a acuzat-o că minte când ea a lansat prima oară acuzațiile, în 2019.

ADVERTISING

Fostul președinte american, acum ajuns la 76 de ani, a negat că a violat-o pe Carroll sau că o cunoștea la momentul respectiv, spunând că nu era genul lui de femeie. El a susţinut că afirmațiile acesteia sunt minciuni.

Primul proces va începe pe 6 februarie 2023.

Alte state americane, printre care New Jersey, California, Arizona și Montana, și-au extins sau au eliminat temporar prescripția pentru infracțiunile sexuale în 2018, în contextul extinderii mișcării #MeToo.

T.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇