Imagini terifiante prezentate la procesul de punere sub acuzare a lui Trump: Nu e comandantul suprem, e incitatorul suprem! (Video)

Imagini terifiante prezentate  la procesul de punere sub acuzare a lui Trump: Nu e comandantul suprem, e incitatorul suprem! (Video)

O noua etapă a procesului de punere sub acuzare a lui Donald Trump s-a desfășurat miercuri în Senatul american. Procurorii acuzării au prezentat noi imagini terifiante din timpul asaltului asupra Capitoliului, din 6 ianuarie, numindu-l pe Trump ”incitatorul suprem”.

Imaginile preluate de pe camerele de supraveghere prezentau o gloată furibundă, extrem de violentă, modul în care polițiștii au încercat să îi țină piept, deși erau clar depășiți numeric, aleși care fugeau pe unde puteau ca să scape și angajați care se ascundeau în spatele ușilor încuiate, rugându-se să nu intre nimeni peste ei, potrivit CNN.

ADVERTISING

A fost prezentat și momentul în care Mike Pence, la acel moment vicepreședintele SUA, a fost scos de urgență din clădire, în timp ce la doar câțiva metri depărtare protestatarii zbierau să fie spânzurat.

In imagini mai apare un polițist care urla de durere, în timp ce era strivit între o ușă și gloata care invadase Capitoliul. E prezentat și momentul înfiorător în care Ashli Babbitt, una dintre partizanele lui Trump, încearcă să urce printr-o ferestră spartă, însă cade și este împușcată mortal de un polițist.

Trump impeachment: new footage shows Mike Pence and Mitt Romney fleeing Capitol attack

Un alt filmuleț arată cum senatorul republican Mitt Romney e salvat de polițistul Eugene Goodman. Romney a fost singurul republican care a votat împotriva lui Trump la primul proces de punere sub acuzare.

ADVERTISING

”Am fost cu adevărat norocos că polițistul Goodman era acolo și m-a îndrumat”, a spus Romney, adăugând că dovezile prezentate miercuri sunt sfâșietoare.

”În timp ce gloata sa a luat cu asalt și a ocupat Senatul, Camera și a atacat forțele de ordine, Trump s-a uitat la TV ca la un reality show. S-a bucurat de ce vedea și nu a făcut nimic să ne ajute, în calitate de comandant suprem. A fost în schimb incitatorul suprem, postând mesaje pe Twitter care mai mult ațâțau gloata violentă”, a spus Jamie Raskin.

Acuzarea a arătat că întreg comportamentul și mesajele transmise de Trump în ultimele luni au contribuit la incidentele din 6 ianuarie. Senatorii au arătat că încă dinainte de alegeri Trump a pus la îndoială rezultatul, idee preluată și de partizanii săi, care, după ce acesta a pierdut, au decis sa facă singuri ”dreptate”.

ADVERTISING

În plus, el a organizat mitingul din Washington pe 6 ianuarie și le-a cerut oamenilor să ”lupte” ca să salveze țara. Democrații spun că a fost, practic, un ordin de a merge la luptă.

”Donald Trump i-a trimis într-o misiune. A pus o țintă pe spatele lui Mike Pence și Nancy Pelosi și gloata a atacat Capitoliul pentru a-i vâna”, a spus Stacey Plaskett.

Joe Neguse a povestit cum Trump a respins apelurile venite chiar și de la republicani, care încercau sa-l facă să intervină și să apere Capitoliul.

Watch: Day 2 Of Donald Trump’s Impeachment Trial In The Senate | NBC News

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇