Florin Cîțu nu îngheață pensiile, îngheață apele

Florin Cîțu nu îngheață pensiile, îngheață apele
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Mai țineți minte când Victor Ponta una spunea ca șef al Guvernului, alta făcea ca deputat, alta ca lider PSD? Se pare că e un blestem ce îi afectează pe toți cei care ajung la Palatul Victoria.

Și n-a fost cruțat nici Florin Cîțu. Premierul PNL a venit ieri în fața unei țări întregi să spună că pensiile nu mai cresc decât la anul și atunci doar cu inflatia. Asta, spune el, nu ar fi nicicum o înghețare, ci o măsură luată după posibilități.

Domnul Cîțu pare sincer că a uitat că în ultimul an a fost tot în Guvern, chiar ca ministru de Finanțe. Deci posibilitățile financiare erau cunoscute, nu le-a aflat acum și nici nu a preluat guvernarea de la PSD, ci de șeful său de partid.

ADVERTISING

Dar așa o fi acel blestem, cu amnezia printre reacțiile adverse, ne-am putea gândi. Doar că dl Cîțu are grijă să ne aducă cu picioarele pe pământ.

Nu e niciun blestem, nu e nicio reacție adversă, e pur și simplu politică așa cum înțeleg la noi politicienii să o facă. Una zic, alta fac. Una promit, alta pun în practică. Și n-au apoi nicio problemă să recunoască asta, așa cum a făcut-o Cîțu ieri.

Mărirea pensiilor cu 8% era în programul electoral, nu în programul de guvernare

a spus premierul României
ADVERTISING

Așadar, în campania pentru parlamentare, cu Cîțu în fruntea Finanțelor, PNL a considerat că poate promite o creștere de 8%. Că nu putea livra este clar acum, dar era la fel de clar și atunci.

Vorbim totuși de acum 3 luni, nu ani. Știau că pandemia a secat bugetul și va continua să o facă cel puțin și anul acesta.

Dar liberalii au ales să mintă electoratul. 8% nu era ceva mult, dar tot era mai mult decât zero, mai ales în condițiile în care PSD a forțat creșterea pensiilor cu 40% (minciuna și din partea PSD, că nu ar fi putut fi aplicată o asemenea majorare).

ADVERTISING

Acum premierul încearcă să paseze mingea către UDMR și USR-PLUS. PNL a promis 8%, dar românii nu au prea votat PNL, așa că partidul a trebuit să se alieze cu alte doua formațiuni ca să poată forma guvernul și iată că, la negocierile pe programul comun de guvernare, nu s-a găsit altceva de sacrificat decât creșterea pensiilor.

Un fel de PNL ar fi vrut, doar că programul electoral nu a putut deveni program de guvernare. Oare politicienii mioritici vor înțelege vreodată că rolul lor nu este să facă promisiuni, ci sa administreze țara în beneficiul tuturor locuitorilor săi?

Dacă nu de alta, măcar ca să-l scutească pe sărmanul om care a trebuit sa redacteze 300 de pagini de program electoral PNL ce n-avea nicicând să devină realitate.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇