USR PLUS: Marcel Ciolacu îl ține pe Florin Cîțu pe perfuzii politice la Palatul Victoria

USR PLUS: Marcel Ciolacu îl ține pe Florin Cîțu pe perfuzii politice la Palatul Victoria

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, critică decizia BPR de azi – care a amânat dezbaterea moțiunii de cenzură până după decizia CCR – și susține că liderul PSD îl ține pe premierul Florin Cîțu „pe perfuzii politice” la Palatul Victoria.

În schimb, Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis azi că moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR va fi citită în ședința de joi, de la ora 16:00.

Iată ce spune Moșteanu despre această decizie:

„Cei de la PSD și PNL au acceptat că este o moțiune validă, valabilă și apoi imediat au călcat în picioare Constituția și au amânat dezbatera și votul pentru o dată ulterioară deciziei CCR.

ADVERTISING

Nu este nimic anti-constituțional, iar ei știu foarte bine asta, fiind de acord cu citirea moțiunii de astăzi.

Practic, azi au decis cei de la PNL că semnăturile nu sunt bune înainte de Congresul PNL (din data de 25 septembrie – n.red.), dar sunt bune după Congresul PNL. Așa trebuie citită decizia de azi a BPR.

Marcel Ciolacu îi ține în continuare spatele lui Florin Cîțu, îl ține pe perfuzii politice la Palatul Victoria”.

Ce face USR PLUS în continuare

Întrebat ce va face USR PLUS în continuare, în condițiile în care AUR a anunțat deja că va sesiza CCR, Moșteanu a replicat că vor exista discuții în partid.

ADVERTISING

„O să avem o evaluare, o discuție cu colegii parlamentari, colegii juriști și vom stabili cum facem în continuare. Toate deciziile CCR spun că o moțiune de cenzură nu poate fi blocată de o majoritate abuzivă, așa cum s-a întâmplat și azi, la fel ca în ultimele zile”.

Întrebat dacă va fi schimbat calendarul moțiunii de cenzură în plenul de la ora 16:00, Moșteanu a evocat din nou discuții cu colegii săi:

„E o discuție pe care o să o avem în grupul parlamentar. Decidem ce facem până la ora 16:00. Azi avem un plen formal. Azi BPR a zis că da, e în regulă să citim moțiunea, dar nu e în regulă să o punem la vot, dar (...) o să discutăm, vedem în momentul plenului. Matematic, PSD și PNL au majoritate, s-a văzut și în BPR, au votat pentru siluirea Constituției. Este un act fără precedent, un abuz. Parlamentarii au călcat în picioare Constituția pentru a-l ține la Palatul Victoria pe Florin Cîțu până la Congres”, a mai adăugat reprezentantul formațiunii. 

ADVERTISING

Context

Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis azi că moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR va fi citită în ședința de joi, de la ora 16:00, dar dezbaterea și votarea vor avea loc după decizia CCR. Primul termen dat de Curtea Constituțională este 15 septembrie.

A fost a cincea ședinţă pe tema moţiunii, în încercarea de a stabili calendarul moțiunii. Primele patru şedinţe au fost suspendate din lipsă de cvorum, iar acum soluția a venit de la UDMR.

Așadar, urmează la ora 16:00 ședința plenului Camerei Deputaţilor şi Senatului unde va fi citită moţiunea “Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!”.

SpotMedia.ro vă ține la curent LIVE cu evoluțiile de pe scena politică.

Cei de la USR PLUS au anunțat că vor fi prezenți în plen, iar social-democrați au primit, din partea liderilor grupurilor parlamentare PSD, un mesaj potrivit căruia la ședința de plen reunit de joi trebuie să fie prezenți, conectarea online pe tableta STS fiind „absolut necesară”.

Liberalii au decis seara trecută să nu meargă în Parlament, dar senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat azi că vor participa la ședință. În schimb, deși a insistat public că neparticiparea la plen încalcă Constituția și regulamentul, pentru că prezența la activitățile Parlamentului e obligatorie, nu facultativă, Ludovic Orban a anunțat acum că el și-a delegat atribuțiile de șef al Camerei și se duce să-și facă mai departe campanie în țară pentru șefia PNL.

Află mai multe despre parcursul moțiunii de cenzură:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇