USR a calculat cât ne costă, anul viitor, pensiile speciale ale parlamentarilor

USR a calculat cât ne costă, anul viitor, pensiile speciale ale parlamentarilor

57 de milioane de lei sau 11,4 milioane de euro îi vor costa pe români, anul viitor, doar pensiile speciale ale parlamentarilor, afirmă USR.

Partidul acuză că PSD-PNL-UDMR refuză de aproape şase luni să pună în dezbatere proiectul USR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

USR precizează, într-un comunicat de presă, că, pe repede-înainte şi fără să dea Opoziţiei posibilitatea dezbaterii şi depunerii de amendamente, coaliţia PSD-PNL-UDMR a votat bugetul Camerei Deputaţilor pe 2023, buget în care au pus şi 35 de milioane de lei pentru pensiile speciale ale parlamentarilor.

ADVERTISING

Alte 22 de milioane de lei au fost puse în bugetul Senatului pentru pensiile speciale ale foştilor senatori.

„Bugetul Camerei Deputaţilor conţine, din nou, faimoasele pensii speciale, denumite în mod manipulator indemnizaţii pentru limită de vârstă. Exact cum ne spunea şi domnul Boloş, şi domnul Budăi, de fapt nu există pensii speciale în România, toate au alte denumiri.

De fapt, sunt acelaşi lucru şi mereu se găsesc bani pentru speciali şi pentru grupurile de interese, dar pentru românii de rând nu se găsesc niciodată.

ADVERTISING

În plus, pentru prima dată de când sunt în Parlament, opoziţiei nici măcar nu i s-a permis în şedinţa Comisiei de buget-finanţe să depună amendamente la proiectul de buget al Camerei, ceea ce reprezintă, în mod evident, o încălcare a procedurii şi regulilor parlamentare”, a afirmat Claudiu Năsui, deputat USR şi fost ministru al Economiei.

USR a depus un nou proiect de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor pe 6 mai 2022, după decizia CCR prin care legea care a eliminat aceste pensii a fost declarată neconstituţională, în motivare precizându-se că parlamentarii au acţionat cu „impetuozitate” şi „grabă”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇