Trump nu mai poate scrie pe reţelele sociale, aşa că vorbeşte printr-un asistent: Admite că va pleca pe 20 ianuarie de la Casa Albă

Trump nu mai poate scrie pe reţelele sociale, aşa că vorbeşte printr-un asistent: Admite că va pleca pe 20 ianuarie de la Casa Albă

Donald Trump, președintele în exercițiu al SUA, a reacționat rapid după ce Congresul american a certificat victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

Cum Trump nu poate reacționa pe conturile proprii, întrucât i-au fost suspendate de platformele Twitter și Facebook, o reacție din partea actualului lider de la Casa Albă a venit prin intermediul asistentului său.

Twitter i-a suspendat contul lui Trump, iar mesajele lui încep să dispară și de pe Facebook și YouTube, catalogate ca mincinoase și periculoase

Dan Scavino, asistentul pentru social media al lui Trump, a postat pe Twitter o ”declarație a președintelui Donald J. Trump privind certificarea electorală”:

ADVERTISING

Chiar dacă nu sunt total de acord cu rezultatul alegerilor (…), totuși va exista o tranziție ordonată pe 20 ianuarie. Am spus întotdeauna că ne vom continua lupta pentru a ne asigura că vor fi numărate doar voturile legale. Deși acesta reprezintă sfârșitul celui mai mare prim mandat din istoria prezidențială, este doar începutul luptei noastre pentru a face America din nou măreață!

Reacția lui Trump, conform The Guardian

Twitter a suspendat contul lui Donald Trump, timp de 12 ore, pentru că a afirmat din nou, neîntemeiat, că alegerile au fost fraudate.

ADVERTISING

De asemenea, Facebook şi YouTube au retras un mesaj video al actualului lider de la Casa Albă, din același motiv.

Tocmai de aceea, reacția lui Trump a venit prin intermediul asistentului său.

Congresul american a certificat, în noaptea de miercuri spre joi (ora SUA), victoria lui Biden, după ore marcate de violențe fără precedent care au întrerupt acest proces al Senatului și Camerei Reprezentanților.

Mai exact, la ora locală 03:41 (10:41 ora României), a fost confirmată victoria lui Biden.

Violenţele de la Capitoliu care au şocat întreaga lume s-au soldat cu patru decese.

ADVERTISING

Patru oameni au murit la Capitoliu. Femeia ucisă de poliţie era o partizană a lui Trump. Dispozitive explozive au fost găsite în sediul Congresului SUA

Acum, urmează învestirea în funcție a lui Joe Biden și a Kamalei Harris. Ceremonia va avea loc în data de 20 ianuarie, iar până atunci capitala SUA rămâne în stare de urgenţă.

SpotMedia.ro v-a prezentat în cursul nopţii filmul evenimentelor care au şocat întreaga planetă.

Gloata stârnită de Trump a luat cu asalt Capitoliul, iar o femeie a fost ucisă. Filmul unei zile triste pentru democrație (Foto & Video)

Continuăm să vă ţinem la curent în format LIVE TEXT cu cele mai importante evenimente din SUA

Citeşte mai multe informaţii despre evenimentele incredibile din capitala SUA:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇