Trump, la prima conferință după alegeri, tot nu-și recunoaște înfrângerea, dar își arogă merite pentru vaccinul anti-COVID

Trump, la prima conferință după alegeri, tot nu-și recunoaște înfrângerea, dar își arogă merite pentru vaccinul anti-COVID

Tensiunile post-alegeri cresc în Statele Unite ale Americii. Chiar dacă Joe Biden a câştigat Georgia, ajungând astfel la 306 voturi ale electorilor, Donald Trump tot nu îşi recunoaşte înfrângerea, dar se laudă cu vaccinul anti-COVID.

După o săptămână în care acesta a fost vocal doar în mediul online, Donald Trump a participat, vineri, la o conferinţă de presă privind stadiul vaccinului anti COVID-19.

Trump a profitat de ocazie şi şi-a asumat meritele pentru rapiditatea cu care vaccinul va apărea în SUA.

„Timpul mediu de creare a vaccinului, incluzând testele clinice şi producţia, poate dura până la 12 ani. Cu ajutorul Operaţiunii Warp Speed, îl facem în mai puţin de un an. Dacă aveaţi o administraţie alcătuită din alte persoane, ce am făcut noi ar fi durat, în opinia mea, trei, patru sau cinci ani şi ar fi rămas la FDA pentru totdeauna”, a spus Trump.

Și vicepreședintele Mike Pence a lăudat ”viziunea” lui Trump, care ar fi făcut posibilă dezvoltarea rapidă a vaccinului.

''Cred că timpul ne va spune ce administraţie vom avea, dar orice se va întâmpla în viitor, cine ştie, vă pot spune că această administraţie nu va impune carantina totală'', a mai spus Donald Trump.

Aceasta a fost prima apariţie a lui Trump, de când a fost învins de adversarul său democrat, Joe Biden.

Autoritățile sanitare din SUA au anunțat cu această ocazie că în decembrie vor avea 20 de milioane de doze de vaccin pentru noul coronavirus, după care se vor adăuga lunar încă 25-30 de milioane de noi doze.

Între timp, statele în care nu a fost ales încă un câştigător au venit cu cifre noi. Georgia a fost câştigată de Biden, iar Carolina de Nord îi revine lui Trump. Cu toate că Biden a câştigat un avans de 306 voturi, în continuare, republicanii îl susţin pe Trump în cursa pentru cel de-al doilea mandat.

Consilierul economic de la Casa Albă, Peter Navarro, a declarat vineri că presupune că va exista un „al doilea mandat al lui Trump”, în timp ce acesta se întrece în acuzaţii de fraudă electorală.

Navarro a făcut comentariile în faţa jurnaliştilor de la Casa Albă, înainte de apariţia publică a preşedintelui Trump care nu vorbise în public de câteva zile, scriind în schimb mesaje pe Twitter în care anunţa fraude în statele pe care Joe Biden le-a câştigat sau unde acesta conduce.

Alte articole interesante:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇