Casa Albă se pregătește pentru un al doilea mandat al lui Trump. Conflict deschis cu Fox News, ale cărui acțiuni au scăzut cu 6%

Casa Albă se pregătește pentru un al doilea mandat al lui Trump. Conflict deschis cu Fox News, ale cărui acțiuni au scăzut cu 6%

Casa Albă se pregăteşte pentru un al doilea mandat al lui Donald Trump, a afirmat vineri un consilier economic al miliardarului republican care refuză să-şi recunoască înfrângerea în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, relatează AFP.

„La Casa Albă continuăm să lucrăm considerând că Trump va avea un al doilea mandat”, a declarat Peter Navarro, unul dintre consilierii economici ai preşedintelui la final de mandat, pentru Fox Business.

Administrația Trump nu îl lasă pe Joe Biden să aibă acces la mesajele primite de la lideri străini

"Cred că este cu adevărat important (...) să se înţeleagă că vrem buletine de vot verificabile, un scrutin care să poată fi certificat şi o anchetă asupra numărului crescând de alegaţii de fraudă ale unor martori care au semnat declaraţii scrise sub jurământ", a adăugat el.

ADVERTISING

Trump a postat pe Twitter un video cu informaţii false pentru a dovedi ”fraude” la alegeri

Donald Trump nu şi-a recunoscut încă înfrângerea la aproape o săptămână după ce media americane, în baza proiecţiilor bazate pe numărarea voturilor în majoritatea statelor, au anunţat victoria democratului Joe Biden.

Preşedintele la final de mandat, care a apărut foarte puţin în public după alegeri, a lansat o veritabilă luptă de gherilă judiciară pentru a contesta rezultatele în mai multe state. Miliardarul şi susţinătorii săi repetă că au existat fraude, fără a aduce însă dovezi.

Apele nu se liniștesc în SUA. Pompeo promite o ”tranziţie lină”, dar spre o a doua administraţie Trump

Agenţiile americane însărcinate cu securitatea alegerilor au afirmat joi că nu deţin "nicio probă" privind o fraudare a alegerilor prezidenţiale câştigate de democratul Joe Biden.

ADVERTISING

Pe ultima sută de metri, Trump a pus ochii pe Pentagon. Mai mulţi demnitari importanţi au demisionat. Se pregătesc decizii majore înainte de era Biden

Trump, supărat pe Fox News

De asemenea, campania preşedintelui american Donald Trump a lansat un sondaj în rândul susţinătorilor acestuia pentru a le testa opinia despre postul Fox News, care a fost portavocea preşedintelui republican în cei patru ani de mandat, însă la recentul scrutin prezidenţial nu l-a mai susţinut, motiv pentru care Trump ''vrea să-l distrugă'' prin crearea unui canal online propriu, conform unei surse apropiate acestuia, relatează Reuters şi EFE.

ADVERTISING

Sondajul cuprinde întrebări precum ''Sunteţi de acord că Fox News ar trebui să-şi revizuiască proiecţia favorabilă lui Joe Biden în Arizona?'' sau ''Sunteţi de acord că unele media, precum Fox News, ar trebui trase la răspundere pentru inducerea publicului în eroare?''.

Postul Fox News, condus de magnatul media Rupert Murdoch, a fost pe parcursul preşedinţiei lui Trump singura instituţie din media americană mainstream care a părut să-l susţină pe preşedintele republican.

Dar, după scrutinul din 3 noiembrie, Fox News a lansat proiecţii ale rezultatelor nefavorabile lui Trump chiar mai rapid decât posturi ostile acestuia, precum CNN. A fost de asemenea primul care a publicat proiecţia care-l dădea câştigător pe Biden în Arizona, ceea ce a schimbat complet aşteptările privind deznodământul scrutinului, până în acel moment favorabile mai degrabă lui Trump.

Pe 9 noiembrie, prezentatorul Neil Cavuto a întrerupt transmiterea unui briefing de presă de la Casa Albă în care erau susţinute acuzaţiile de fraudare a scrutinului formulate de Donald Trump.

Văzându-se abandonat de Fox News, Donald Trump s-a lansat într-un val de critici împotriva acestui post şi şi-a îndemnat susţinătorii să urmărească reţele de dreapta, precum Newsmax sau One America News Network.

Trump critică Fox News: Au uitat complet cine i-a adus acolo unde sunt

Mai mult, potrivit unei surse neprecizate din anturajul său, Trump ar dori să-şi creeze propriul canal online care să concureze direct cu Fox News. După apariţia acestei informaţii joi pe website-ul Axios, acţiunile Fox News au scăzut cu 6% la bursa din New York.

''El vrea să distrugă Fox. Fără nicio îndoială'', a susţinut această sursă anonimă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇