Sunt manipulate datele despre pandemie? Iohannis intervine în scandalul dintre Violeta Alexandru și Vlad Voiculescu

Sunt manipulate datele despre pandemie? Iohannis intervine în scandalul dintre Violeta Alexandru și Vlad Voiculescu

Președintele Klaus Iohannis neagă vehement manipularea datelor privind evoluția pandemiei de COVID-19 în România.

Intervenția vine după un schimb de replici între ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu (PLUS), și fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru (PNL).

”Nu a măsluit nimeni datele, nici înainte de alegeri, nici după, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul însă sunt diferite (…) Nu cred că aceste discuţii pe formulă opresc pandemia sau alină suferinţa unui pacient”, a afirmat șeful statului, miercuri, întrebat dacă datele referitoare la pandemie au fost măsluite înainte de alegeri.

ADVERTISING

Iohannis cere restricţii mai dure pentru București şi vrea ca lumea să poată să meargă la biserică, de Paşte

Anterior, Violeta Alexandru a scris pe Facebook că afirmaţii oficiale gen ”nu am încredere în cifre” sporesc îngrijorarea oamenilor, referindu-se la Vlad Voiculescu.

La ce tensiune e în București de câteva zile, de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declarații și, binențeles, ce declară. Oricum, în București se declară multe. Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experiența lor. Afirmații oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile așa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot - nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. Un oraș atât de îngrijorat este un oraș căruia îi scade randamentul.

Violeta Alexandru
ADVERTISING

Reacția lui Vlad Voiculescu

În replică, la postarea șefei PNL București a lăsat un comentariu și Vlad Voiculescu.

Ministrul a scris despre scoaterea focarelor din calculul privind incidența:

comm-VV
Foto: Captură Facebook/ Violeta Alexandru

În context, amintim că ministrul Sănătății a mai afirmat şi alte dăţi că nu are încredere în cifrele oficiale.

Vezi și:

ADVERTISING

Roman: Ca ministru, ori ești solidar cu oamenii și cu deciziile Guvernului, ori pleci!

În acest caz intervine și Florin Roman, liderul deputaților PNL, care îl critică dur pe Vlad Voiculescu și susține că a scăpat pandemia de sub control.

Domnul Vlad Voiculescu a scăpat hățurile din mână în ceea ce privește gestionarea pandemiei și, în consecință, aruncă tot soiul de petarde...fumigene pentru a-și acoperi incompetența.

Mai nou, acuză PNL, după ce s-a certat cu medicii, cu primarii, cu primul ministru, că am fi măsluit datele privind pandemia COVID-19 în perioada alegerilor parlamentare. O acuzație extrem de gravă.

Florin Roman

Totodată, liberalul compară situația cu cea de pe vremea când ministrul Sănătății era liberalul Nelu Tătaru.

Adevărul este că, atunci aveam un ministru al Sănătății, pe Dr. Nelu Tataru, care vorbea și acționa din teren, al cărui birou erau spitalele...strada.

Actualul ministru nu a călcat într-un spital decât atunci când s-a întâmplat tragedia incendiului de la “Matei Balș”. Ceea ce domnul Voiculescu prezintă ca fiind un lucru ascuns, era cunoscut de toată lumea: Nelu Tătaru carantina focarul pentru a scapa localitatea de carantină, iar strategia lui a dat rezultate.

I-a lăsat moștenire domnului Voiculescu o Românie care a gestionat excelent valurile 1 și 2 ale pandemiei. În valul 3 avem ghinionul unui ministru al Sănătății foarte prezent pe rețelele de socializare, dar total absent în teren.

Florin Roman

În fine, Roman îl avertizează mai avertizează pe Voiculescu: ”Ca ministru, mai ales al Sănătății, ori ești solidar cu oamenii și cu deciziile Guvernului, ori pleci! Ne-am saturat de circ ieftin și incompetență”.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇