Și Năsui și-a făcut bilanțul la Ministerul Economiei: Speranța pe care a adus-o USR PLUS în politică supraviețuiește (Video)

Și Năsui și-a făcut bilanțul la Ministerul Economiei: Speranța pe care a adus-o USR PLUS în politică supraviețuiește (Video)

Claudiu Năsui, ministrul demisionar al Economiei, și-a făcut la rândul său bilanțul mandatului, după ce Ioana Mihăilă și Cătălin Drulă au făcut același lucru.

El a declarat, după ce și-a dat demisia, că este pentru prima dată în istorie când un partid spune „nu” hoției și corupției, referindu-se la refuzul miniștrilor USR PLUS de a gira OUG pentru programul Anghel Saligny, așa numitul PNDL 3.

„Este pentru prima dată în ultimii 31 de ani când un partid politic spune clar, ferm și răspicat „nu” hoției, „nu” corupției, „nu” unui tun de 50 de miliarde de lei și spune lucrurile acestea nu doar la nivel retoric, o spune și la nivelul acțiunii prin a retrage sprijinul Guvernului care face lucrul acesta. Este o zi în care arătăm că politica se poate face și altfel, o zi în care speranța pe care a adus-o USR PLUS în politică supraviețuiește. Unele linii roși sunt de netrecut și nu le-am întrecut”, a declarat Claudiu Năsui în conferința bilanț susținută în fața Ministerului Economiei.

ADVERTISING

El a mai spus că după cele 8 luni de mandat, rezultatele se văd la minister.

Realizări

În plus, el a evocat faptul că a făcut publice toate contractele încheiate de Ministerul Economiei, pentru că nu i se pare normal ca oamenii să nu le cunoască, din moment ce este vorba de banii contribuabililor.

„Am făcut publice toate contractele cu statul. Toate, toate contractele le veți găsi pe site-ul ministerului. Și cele din trecut, și cele din mandatul meu.

De ce ne ascundem? Se ce ascundem contractele plătite cu banii oamenilor? Haideți să știe contribuabilul unde i se duc banii!”.

În bilanț, el a enumerat și alte realizări, precum “demufarea” de la banii statului a celor care făceau “promovarea României”, eliminarea sinecurilor administratorilor speciali pentru privatizare, începerea reformelor companiilor de stat.

Bilanțul lui Claudiu Năsui la Ministerul Economiei

Bilanțul lui Claudiu Nasui la Ministerul Economiei

Publicată de USR PLUS pe Marţi, 7 septembrie 2021

Năsui a mai subliniat, între altele, că România nu este o țară săracă, ci sărăcită. În fine, el s-a arătat mulțumit de echipa alături de care a lucrat la minister și și-a exprimat speranța ca în continuare să fie oameni de calitate în instituție, „poate cu CV-uri chiar mai bune decât ale celor din echipa mea”.

ADVERTISING

El a făcut apel la jurnaliști să fie vigilenți la ce oameni vin la minister:

„(...) să nu fie dansatoare din buric și experți în PDF, nu se face treabă așa”.

Context

Miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile, marți dimineață, după cum a anunțat Dan Barna încă de luni seara.

Decizia a fost luată după ce luni a eșuat și a treia încercare de a stabili calendarul moțiunii de cenzură, depusă vineri (3 septembrie) de USR PLUS și AUR.

„Văzând ce s-a întâmplat azi (luni - n.red.) în BPN am decis că nu mai putem merge mai departe cu un premier care risipește resursele națiunii pentru interesul politic propriu. Nu se mai poate așa.

ADVERTISING

Florin Cîțu a dinamitat cu bună știință și cinism această coaliție. Florin Cîțu nu mai poate să fie premier și din acest motiv miniștrii se retrag din Guvern. Mâine dimineață (marți - n.red.) domnul premier va avea pe birou demisiile”, a anunțat co-președintele USR PLUS luni seara.

USR PLUS se afla în Guvern cu șase mandate:

  • Dan Barna – vicepremier, Claudiu
  • Claudiu Năsui - ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului,
  • Cătălin Drulă - ministrul Transporturilor și Infrastructurii,
  • Ioana Mihăilă – ministrul Sănătății,
  • Cristian Ghinea - ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene
  • Ciprian Sergiu Teleman - ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Ministrul Justiției, Stelian Ion a fost remaniat înainte de anunțul demisiilor.

Iată și reacțiile din scena politică după anunțul demisiilor miniștrilor USR PLUS:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇