Secţia Specială a cheltuit 17 milioane de lei. Stelian Ion: Nu e fabrică de şuruburi, dar trebuie să ne dea de gândit că nu a făcut niciun rechizitoriu pentru corupţie

Secţia Specială a cheltuit 17 milioane de lei. Stelian Ion: Nu e fabrică de şuruburi, dar trebuie să ne dea de gândit că nu a făcut niciun rechizitoriu pentru corupţie

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, spune că nu sunt prevăzuţi prea mulţi bani la rectificarea bugetară pentru MJ, dar speră că situaţia se va îmbunătăţi, după discuţii, pentru că sunt multe investiţii în derulare care trebuie să continue.

De asemenea, Stelian Ion a precizat că Secţia Specială, unde există doar şase rechizitorii, a cheltuit, de la înfiinţare până în ianuarie, 17 milioane de lei.

”Prea mulţi bani nu sunt, dar eu trag nădejde că în perioada următoare se va discuta şi se vor aşeza altfel lucrurile pentru că, într-adevăr, este nevoie de bani.

ADVERTISING

Avem investiţii în derulare, sunt săli de instanţă care unele sunt în construcţie, altele în renovare, sunt salarii din hotărâri judecătoreşti care nu sunt plătite (...) se vor putea pune  popriri, dar eu sper că nu se va ajunge acolo. Avem investiţii legate de dosarul electronic”, a declarat, vineri seară, Stelian Ion, întrebat la B1 TV despre rectificarea bugetară.

Întrebat dacă crede că nu a primit mai mulţi bani, potrivit draftului, din cauză că este ministru USR PLUS, Stelian Ion a replicat: ”Nu vreau să cred aşa ceva, nu cred asta. Eu cred că se vor reaşeza..”.

ADVERTISING

Secţia Specială a cheltuit 17 milioane de lei

Întrebat despre cât a cheltuit Secţia Specială – despre a cărei desfiinţare se tot vorbeşte – Stelian Ion a precizat că 17 milioane de lei, de la operaţionalizare până în ianuarie 2021.

”S-au cheltuit 17 milioane de lei – o sumă considerabilă, având în vedere că acolo sunt şase rechizitorii. Nu este o fabrică care produce şuruburi, dar faptul că niciun rechizitoriu nu a fost întocmit pentru fapte de corupţie în perioada asta ar trebui să ne dea serios de gândit, pentru că această secţie a fost concepută de Liviu Dragna pentru a ţinti către anumiţi clienţi incomozi şi pare că a fost creată şi pentru a proteja anumite zone”, a mai declarat ministrul.

ADVERTISING

El nu crede că există o problemă serioasă cu corupţia în sistem, dar trebuie avută şi asta în vedere, pentru că altfel ar putea să apară.

”O problemă serioasă cu corupţia nu avem în sistemul judiciar, însă – şi o spun cu toate responsabilitatea - dacă această secţie va continua să existe şi dacă nu ne vom ocupa şi de asta, aşa cum pe un teren viran apar bălării, aşa va apărea şi corupţia în sistemul judiciar”, a mai afirmat ministrul.

Potrivit primei variante a rectificării bugetare, Ministerul Justiţiei ar urma să primească puţin peste 13 milioane de lei. 

Citeşte şi:

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇