Cîțu dă ultimatum miniștrilor: Să prezinte execuția bugetară până la sfârșitul săptămânii. Dacă nu, o prezint eu!

Cîțu dă ultimatum miniștrilor: Să prezinte execuția bugetară până la sfârșitul săptămânii. Dacă nu, o prezint eu!

Premierul Florin Cîțu este nemulțumit de execuția bugetară și le dă un ultimatum miniștrilor din guvernul pe care-l conduce: să prezinte până la sfârșitul săptămânii execuția bugetară pe fiecare minister. În caz contrar, o va prezenta chiar prim-ministrul.

„Nu sunt mulțumit de execuția bugetară. Nu pot să iau în serios propuneri care vin de la ministere de suplimentare sau realocare de 40 miliarde de lei, când sunt 20 necheltuite. De aici încep discuțiile. Suntem exact ca la buget, cu tot felul de zvonuri în spațiul public. Începem cu realitatea, deficitul bugetar trebuie să rămână la 7,16% din PIB.

ADVERTISING

Vor fi alocate resurse mai multor ministere, au ieșit aceste informații în spațiul public, deși eu le-am înaintat doar coaliției. Le voi prezenta în perioada următoare.

Nu ne batem joc de banii românilor. Cine nu a cheltuit banii trebuie să vină cu explicații foarte bune și să zică de ce nu i-au cheltuit”, a declarat șeful Executivului, după ședința de guvern de joi.

Proiecte cu execuție zero

El a spus că există ministere unde sunt proiecte cu execuție zero! Asta deși miniștrii respectivi s-au lăudat că au o execuție bugetară foarte bună.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Sunt ministere - și voi prezenta acest lucru în raportul semestrial - unde avem proiecte cu execuție zero! La ministere unde zic, aud pe surse, miniștrii că au execuție foarte bună. Nu poți să spui asta când ai bani alocați și tu ai proiecte cu execuție zero, după 6 luni de zile”, a mai completat Florin Cîțu.

Întrebat la ce ministere sunt banii necheltuiți, Cîțu a evitat să răspundă și a zis că încă așteaptă să îi fie prezentate execuțiile bugetare de la anumite ministere. În plus, a lansat și un ultimatum pentru miniștrii care nu au făcut asta până acum:

ADVERTISING

„Miniștrii trebuie să vină să prezinte execuția bugetară. Câțiva au prezentat deja, dar încă mai așteptăm miniștrii să vină să prezinte. Dacă nu o prezintă ei, o prezint eu. Au până la sfârșitul săptămânii să prezinte. Dacă nu, o prezint eu!”, a răspuns ferm prim-ministrul.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇