Drulă îl contrazice pe Cîțu, după ce i-a dat bilă neagră pentru execuția bugetară: Avem record absolut după Revoluție

Drulă îl contrazice pe Cîțu, după ce i-a dat bilă neagră pentru execuția bugetară: Avem record absolut după Revoluție

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a prezentat, vineri, execuția bugetară de la ministerul pe care îl conduce.

Asta în condițiile în care în ultimele zile s-a tot contrat voalat cu premierul Florin Cîțu, iar diverse surse susțin că el este pe lista neagră de potențiale remanieri din Cabinet.

Drulă a prezentat, vineri, cifre record la MT:

„Execuția bugetară a Ministerului Transporturilor are două componente - partea de fonduri europene și partea de buget de stat. Pe ambele avem record în anul acesta.

ADVERTISING

În 2021, pe fonduri europene, din datele pe care le avem, avem record absolut de absorbție după Revoluție - până la data curentă 623 milioane de euro, nu lei!, aduși în România de la Comisia Europeană, pe fonduri nerambursabile.

În lei, 3,1 miliarde de lei. Este o sumă cu 22% mai mare ca anul trecut - 2,5 miliarde - și dublu față de 2019 - erau 1,6 miliarde de lei”, a precizat Cătălin Drulă, vineri, într-o scurtă conferință de presă.

De asemenea, el a avansat și cifrele record în ce privește partea de buget de stat:

ADVERTISING

„Pe partea de buget de stat, a doua componentă a bugetului MT, este cea mai bună execuție bugetară din ultimii 4 ani - 93% din fondurile alocate. Comparativ, anul trecut a fost 70% execuția bugetară, 74% în 2019, 81% în 2018.

Deci, am cheltuit banii pe care îi avem! Nu e o problemă de execuție. I-am cheltuit și tocmai de-asta mai vrem (bani - n.red.). Vrem să investim și să avem condiții mai bune”, a mai spus Drulă.

Context

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, că majoritatea ministerelor nu au o execuție bugetară bună.

ADVERTISING

El a dat ca exemplu clar ministerul condus de Cătălin Drulă și a spus că miniștrii care nu au cheltuit banii au o „bilă neagră”.

Întrebat despre proiectele trecute în buget, dar care au execuție aproape zero, premierul a răspuns:

„Sunt proiecte de investiții. Sunt și la Transporturi câteva proiecte. Mă interesează să nu ne batem joc de banii românilor. Execuția proastă este ca și cum ne-am bate joc de banii românilor”, a răspuns prim-ministrul, citat de Digi 24.

Totodată, cei doi s-au mai contract ieri și după accidentul feroviar de la Fetești. Cîțu a spus că l-ar demite pe directorul CFR, iar Drulă i-a luat apărarea.

Mai multe detalii aici - Cîțu: Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă. Internauții îi sugerează să bea o cafea cu Drulă în loc de șicane pe Facebook

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat, zilele trecute, că pe lista celor vizați de o eventuală remaniere se numără Cătălin Drulă, Claudiu Năsui și Ciprian Teleman.

Ungureanu a avertizat că USR iese de la guvernare dacă ministrul Drulă va fi remaniat.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇