Mecanicul care a provocat accidentul feroviar de la Fetești era băut UPDATE Ministrul Drulă a suspendat activitatea firmei private

Mecanicul care a provocat accidentul feroviar de la Fetești era băut <span style="color:#ff0000;font-size:100%;">UPDATE</span> Ministrul Drulă a suspendat activitatea firmei private

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a venit cu precizări în cazul accidentului de la Fetești, unde miercuri noapte s-au ciocnit două trenuri private de marfă.

Drulă a declarat, joi, la un post de televiziune, că mecanicul trenului de marfă care a lovit o altă garnitură staționată era băut și ar fi adormit.

„Înțeleg că nici sistemul automat de frânare a trenului nu era funcțional. Înțeleg că mecanicul de locomotivă era și sub influența băuturilor alcoolice”, a afirmat Drulă, citat de Club Feroviar.

În plus, ministrul a transmis și un avertisment operatorilor privați de marfă:

„Vreau să transmit un semnal foarte clar către operatorii privați de marfă și nu numai – că nu se mai pot juca cu siguranța pe calea ferată”.

UPDATE: Ministrul Transporturilor anunță că operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută nu va mai putea efectua operațiuni de transport feroviar ca urmare a restricționării certificatului de siguranță.

Totodată, Drulă spune că la nivelul ministerului va fi elaborat un nou act normativ, care va înăspri sancțiunile pentru încălcarea normelor de siguranță atât pentru operatori, cât și pentru personalul acestora.

CU SIGURANȚA FEROVIARĂ NU ARE NIMENI DREPTUL SĂ SE JOACETocmai am încheiat o ședință de urgentă cu autoritățile din...

Publicată de Cătălin Drulă pe Joi, 29 iulie 2021

Alcoolemie de 0,4 la mie

Mecanicul avea o alcoolemie de 0,4 la mie la testul alcoolscop, au anunțat polițiștii.

El a fost apoi transportat la spital, pentru a-i fi recoltate probe de sânge. Polițiștii vor să afle exact ce alcoolemie avea acesta.

„Referitor la accidentul feroviar petrecut în timpul nopții trecute precizăm faptul că mecanicul de locomotivă al trenului care ar fi impactat celălalt tren a fost testat alcoolscop, rezultând o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la Spitalul Municipal Fetești în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În continuare polițiștii continuă cercetarea la fața locului alături de celelalte autorități competente în domeniu pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului feroviar”, anunță Poliția Ialomița.

Context

Un accident feroviar s-a produs, miercuri noapte, în Staţia CFR Feteşti, în urma coliziunii dintre locomotiva unui tren care circula şi o altă garnitură care era staţionată.

Traficul feroviar pe magistrala Bucureşti - Constanţa este blocat în zona staţiei Feteşti pe ambele sensuri din această cauză.

"Magistrala Bucureşti - Constanţa este blocată în staţia CF Feteşti, pe ambele sensuri de circulaţie, din cauza tamponării a două trenuri private de marfă. Menţionăm faptul că un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în staţia CF Feteşti, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depăţit semnalul de OPRIRE de la intrare în staţie, şi a intrat în trenul garat.

În urma tamponării, 4 vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat. Din cauza acestui eveniment feroviar, soldat fără victime omeneşti, dar cu mari pagube materiale, traficul feroviar pe raza staţiei Feteşti, atât spre Bărăganu, cât şi spre Movila este blocat", transmit reprezentanţii CFR.

Astfel, se vor înregistra întârzieri de sute de minute spre şi dinspre Litoral.

Totodată, traficul feroviar este îngreunat și de vijeliile de miercuri seara, mai multe trenuri având întârziere, iar diverse curse fiind anulate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇