Ciocanul lui Thor, sistemul antidronă creat de armata SUA

Ciocanul lui Thor, sistemul antidronă creat de armata SUA

Forțele aeriene americane lucrează la un prototip pentru un sistem anti-drone care va fi numit după ciocanul lui Thor – Mjolnir.

Mai exact, un laborator de cercetare din cadrul forțelor aeriene americane, din baza Kirtland (New Mexico), va construi o versiune avansată a THOR – Tactical High-Powered Operational Responder.

Acesta folosește „unde radio intense pentru a dezactiva instantaneu sistemele de aeronave mici fără pilot”, adică dronele.

Prototipul Mjolnir va folosi aceeași tehnologie, dar cu o capacitate și fiabilitate mai mari, conform United Press International.

ADVERTISING

„Noul prototip va fi botezat Mjolnir, după ciocanul zeului Thor. Pentru că THOR a avut un succes atât de mare, ne-am gândit ca numele noului sistem să rămână în familia Thor”, a explicat Amber Anderson, managerul programului THOR.

THOR este o armă prototip cu energie direcționată, folosită pentru a dezactiva dronele, fiind proiectată să contracareze mai multe ținte în același timp.

Tehnologia este depozitată într-un container de 6 metri, care poate fi băgat cu ușurință într-un avion militar de marfă și asamblată rapid de două persoane.

ADVERTISING

Programul Mjolnir va debuta în această toamnă, iar arma prototip va fi lansată în 2023.

A.D.

Vezi şi: Kalaşnikov lansează o armă pentru hipsteri: Vrem să atragem publicul care a crescut cu gadgeturi (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇