Săftoiu, despre listele PNL pentru parlamentare: Se regăsesc parlamentari care ar putea fi premiaţi pentru chiul. Ce spune despre traseişti

Săftoiu, despre listele PNL pentru parlamentare: Se regăsesc parlamentari care ar putea fi premiaţi pentru chiul. Ce spune despre traseişti

Deputatul PNL Adriana Săftoiu, care nu mai candidează pentru un nou mandat, comentează, într-o postare pe Facebook, listele PNL pentru alegerile parlamentare.

Ea afirmă că se regăsesc parlamentari care ar putea fi premiaţi pentru chiul. Despre traseiştii de pe liste, ea afirmă că ”aici păcatul e vizbil chiar dacă e justificat ridicol de marele lider”.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Am făcut greşeala să mă uit la listele partidelor pentru parlamentare, cu ceva mai multă atenţie la colegii mei de partid, cu foarte puţină atenţie la traseişti. Aici păcatul e vizbil chiar dacă e justificat ridicol de marele lider: orice vot e bun dacă te ajută să rămâi pe scaun. Nu e nicio problemă că nu sunt eu acolo sau alţi colegi care, din punct de vedere parlamentar, meritau măcar şi un loc neeligibil. Si o spun cu toată împăcarea, chiar nimeni nu e atât de bun ca să fie regretat”, scrie Adriana Săftoiu pe Facebook.

Nu se aștepta să vadă parlamentari care au chiulit

Ea spune însă că nu s-ar fi aşteptat să vadă pe liste parlamentari care au chiulit, care au avut ca unic mod de exprimare tăcerea, ”dar au ştiut să vorbească cu paltonul liderului”.

”Dar să văd acolo parlamentari care ar putea fi premiaţi pentru chiul (sigur, aveau grijă să nu lipsească de la votul final că acolo e o monitorizare mai exactă), persoane care, în particular, ar putea fi drăguţe, dar la nivel de activitate parlamentară sunt nule, au practicat tăcerea ca mod de a se exprima, dar au stiut să vorbească cu paltonul liderului, doar că asta nu e activitate parlamentară, e energie infinit disponibilă pentru a atârna de clanţa care poate să îţi deschidă uşa, nu îi poţi asocia cu nici un proiect parlamentar, unii, cărora dacă le scoţi din discurs imprecaţia, nu au nimic de spus, duc lipsă de argumente, adeseori de cultură minimală, dar pot să înşire platitudini până la epuizarea timpului, persoane care au adus combativitatea de stadion in Parlament, cărora le e mai familiară onomatopeia, cuvintele fiindu-le oaresicum străine, să îi vezi deschizând listele la Senat, la Camera Deputaţilor, mă întreb: ori ţara asta e pierdută, ori e un experiment ca să ne trezim”, comentează parlamentarul liberal, care de-a lungul timpului a avut pozitii critice la adresa colegilor de partid.

”Votul este viciat”

Ea consideră că votul e atât de viciat încât nu mai există niciun instrument de a sancţiona aşa bătaie de joc şi că alegătorii ar trebui să fie mult mai duri cu cei pe care îi susţin decât cu adversarii.

”Poate în următorii patru ani ne trezim. Acum, vă asigur, votul e atât de viciat încât nu mai există niciun instrument de a sancţiona aşa bătaie de joc. Si dacă aveţi chef de analiză priviţi cu atentie numele celor care rămân în dreptul localităţii voastre si intrebaţi-vă ce ştiţi despre ei. Mulţi se laudă că v-au reprezentat si, vai, vor continua să vă reprezinte, cel mai des prin activitate pe FB, de exemplu prin “share” la postările de partid.

Cei mai mulţi sunt puşi în locuri sigure pe listă aşa încât, si dacă votăm 10 la sută, ei tot vor fi acolo, mulţumiţi că sunt miezul naţiunii. Cum să îi sancţionăm? În primul rând, renunţaţi să ii iertaţi pe ai voştri. Fiţi mult mai duri cu ai voştri decât cu adversarii. Altfel, nu mai avem nicio sansă”, conchide Adraian Săftoiu.

Am făcut greșeala să mă uit la listele partidelor pentru parlamentare, cu ceva mai multă atenție la colegii mei de…

Posted by Ana Adriana Săftoiu on Tuesday, October 27, 2020
Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖