Reacția lui Iohannis, după ce un prieten de-al său a câștigat un contract de 600 de BMW-uri pentru Poliție

Reacția lui Iohannis, după ce un prieten de-al său a câștigat un contract de 600 de BMW-uri pentru Poliție

Preşedintele Klaus Iohannis, a susținut, vineri seară, răspunzând unei întrebări legate de prietenia între el şi şeful Automobile Bavaria, de la care Poliţia Română va cumpăra 600 de maşini marca BMW, că nu a contat această prietenie. Șeful statului a subliniat că este inadmisibil ca numele şi poziţia sa să fie implicate într-o astfel de chestiune. Iohannis a adăugat că se aşteaptă ca autorităţile statului să facă verificări.

”Despre prietenia cu mine pot să vă spun că nu a contat, cu siguranţă, iar informaţiile mele despre această procedură sunt doar cele care au apărut pe sursele deschise, adică pe media. Însă pot să vă spun un lucru foarte clar, dacă există suspiciuni, atunci avem suficiente autorităţi competente să verifice aceste lucruri”, a declarat Klaus Iohannis, referindu-se la achiziţia de automobile marca BMW de către Poliţia Română. 

ADVERTISING

Iohannis a spus că se aşteaptă ca autorităţile să facă verificări. 

”Mă aştept ca aceste autorităţi să verifice toate lucrurile la sânge. Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca numele meu şi poziţia mea să fie trasă într-o chestiune care poate fi verificată tehnic. Cred că este evident pentru toată lumea că eu nu am nicio treabă cu această achiziţie, dar, dacă există suspiciuni, atunci mă aştept la clarificări şi cam foarte repede”, a declarat Iohannis. 

Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) va cumpăra 600 de mașini BMW seria 3 pentru Poliția Rutieră, care vor înlocui Daciile Logan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit portalului achizițiilor publice, o singură ofertă a fost depusă, care a fost și acceptată, cea a Automobile Bavaria SRL. Compania este importatorul oficial al BMW în România și este administrată de cetățenii germani Leonhard Georg Pfeffer și Michael Schmidt Horst.

Valoarea contractului este de 98 de milioane de lei, iar durata lui este de doi ani.  

Amintim că, în octombrie 2021, Michael Schmidt și soția sa l-au însoțit pe președintele României, Klaus Iohannis, în Germania, la decernarea premiului Carol cel Mare. De altfel, Iohannis declara în 2014 că are o relație apropiată cu Schmidt.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇