PSD are azi şedinţă pentru a aproba propunerea Rafila - premier. Ciolacu vine cu nume noi pentru Finanţe, Educaţie şi Justiţie

PSD are azi şedinţă pentru a aproba propunerea Rafila - premier. Ciolacu vine cu nume noi pentru Finanţe, Educaţie şi Justiţie

Social-democrații se reunesc, joi, de la ora 16:00, în Consiliul Politic Naţional al partidului.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a dat astăzi detalii despre ce subiecte vor fi abordate în cadrul reuniunii.

Social-democrații urmează să stabilească strategia de după alegerile parlamentare și să valideze propunerea pentru funcția de premier - medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

De asemenea, Ciolacu a anunțat și trei nume pe care social-democrații le-ar vrea în fruntea unor ministere importante.

ADVERTISING

”Abordarea partidului este total diferită de când sunt eu președintele PSD și am venit cu o propunere în persoana dlui Rafila. Om politic, pentru că a candidat pe listele PSD, dar un specialist în domeniul său, recunoscut național și internațional.

Am mai vehiculat niște nume. Dl Cristian Socol, de exemplu, la Ministerul de Finanțe, Leonard Azamfirei pentru Ministerul Educației, dna Maya Teodoroiu pentru Ministerul Justiției.

După cum vedeți, numai nume noi și oameni care au confirmat deja în domeniile în care activează”, a declarat Marcel Ciolacu într-o intervenție la Digi24, cu câteva ore înainte de ședința de la ora 16:00.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Câte mandate a obținut PSD

Totodată, liderul formațiunii a spus că PSD a obținut 110 mandate în Camera Deputaților și 48 în Senat.

Ciolacu a punctat că, tocmai din acest motiv, PSD este partidul cu cele mai multe mandate obținute în urma alegerilor din 6 decembrie, prin urmare, el se așteaptă ca social-democrații să fie chemați primii la Cotroceni, la consultările oficiale privind formarea viitorului Guvern.

În caz contrar, președintele formațiunii spune că le va propune colegilor nici să nu participe la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Ciolacu spune că dacă PSD nu e invitat ca partid câştigător, nu va merge la consultările de la Cotroceni

În plus, acesta a criticat aceste negocieri care au deja loc între șeful statului și alți lideri de partid.

Liderii PNL, UDMR și USR-PLUS s-au întâlnit la Cotroceni cu Iohannis. Sâmbătă încep discuțiile oficiale între cele trei partide

”Se pare că asistăm la o confiscare a votului românilor și o gașcă de pierzători vrea să-și transforme acest vot de blam pe care l-au oferit românii într-o victorie. E nepermis într-o democraţie și într-un stat european”, a punctat liderul PSD despre discuțiile care au avut loc deja la Palatul Cotroceni.

Iată și reacția liderului PSD după ce PNL a anunțat că propunerea pentru funcția de premier este actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu - Ciolacu îndeamnă populația la revoltă, după anunțul că Florin Cîțu e propus prim-ministru

Vezi și Orban e propus de PNL pentru șefia Camerei Deputaților, în locul lui Ciolacu. Acolo voia și Barna

De menționat este că și liberalii au început azi discuţiile pentru formarea unei majorităţi parlamentare.

Fostul premier Ludovic Orban este așteptat să facă declarații după ședință.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇