Primul pas înapoi? USR PLUS ar putea rămâne în coaliție, chiar şi cu Florin Cîțu premier

Primul pas înapoi? USR PLUS ar putea rămâne în coaliție, chiar şi cu Florin Cîțu premier

USR PLUS ar putea renunța la solicitarea ca Florin Cîțu să nu mai fie premier, cu anumite condiții, spune liderul deputaților Alianței, Ionuț Moșteanu.

Mai exact, afirmă el, dacă acordul de coaliție va fi completat cu noi idei, USR PLUS rămâne la guvernare cu Florin Cîțu premier.

”Există această posibilitate, da, dacă reușim să așezăm coaliția pe noi baze. Renegociere e prea mult spus, doar completare, aș zice, mai degrabă, cu noi idei, un mod de lucru mai detaliat, care da, poate că ar fi trebuit să fie detaliat de la început, din decembrie, de când am semnat acel acord de coaliție.

ADVERTISING

Am avut multă bunăvoință și am spus că anumite lucruri sunt considerate cumva de bun simț și nu trebuie să le detaliem acolo. Iată că la aproape patru luni după acel moment este nevoie să clarificăm modul în care colaborăm în această coaliție”, a declarat Ionuț Moșteanu la RFI România.

Potrivit acestuia, în acord se dorește a fi specificat faptul că un ministru să nu mai poată fi demis la Guvern, ci în urma unor discuții în coaliție.

”Premierul a fost învestit odată cu Cabinetul, odată cu miniștrii. Miniștrii sunt oameni propuși de partidele din coaliție, sunt politicieni care au voturi în spate și acest lucru trebuie respectat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Faptul că noi i-am pus prin vot cu toții împreună această armă constituțională în mâna premierului Cîțu nu-i dă dreptul s-o folosească, decât după ce avem o discuție corectă, colegială, cu argumente, cu evaluări și aici vrem să mergem”, a explicat Ionuț Moșteanu.

Liderii coaliţiei de guvernare vor continua marţi, de la ora 16:00, discuţiile privind deblocarea situaţiei după demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

La întâlnirea de luni, care a durat 4 ore, nu s-a ajuns la nicio concluzie.

Context:

ADVERTISING

Revocarea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu a produs o ruptură între PNL şi USR PLUS.

În urma deciziei de revocare, copreşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS.

Ulterior, voci din USR PLUS au declarat că alianţa ia în calcul să meargă la şedinţa coaliţiei inclusiv cu propunerea ca Florin Cîţu să fie înlocuit de Ludovic Orban la şefia Executivului, aceasta fiind o condiţie pentru ca actuala formulă de guvernare să fie menţinută.

Chiar şi după aceste declaraţii, lideri ai PNL au dat asigurări, în ultimele zile, că această coaliţie va merge mai departe.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇