Preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi cere punerea sub acuzare a lui Trump

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi cere punerea sub acuzare a lui Trump

Nancy Pelosi a cerut punerea sub acuzare a lui Donald Trump, pentru rolul avut în violențele de miercuri, de la vandalizarea Capitoliului.

Twitter l-a blocat definitiv pe Trump – decizie salvatoare pentru Statele Unite sau primul pas spre încălcarea libertății de exprimare pentru noi toți?

”Din păcate, persoana care conduce aripa executivă este un dezechilibrat, labil şi periculos preşedinte al Statelor Unite”, a afirmat politiciana democrată, într-un interviu pentru CBS.

”Şi suntem doar la câteva zile până vom putea fi protejaţi de el. Dar el a făcut ceva atât de grav încât ar trebui să existe o punere sub acuzare împotriva sa”, a subliniat Pelosi.

Ea a cerut demisia imediată a lui Donald Trump şi a ameninţat cu lansarea a încă unei proceduri de impeachment.

Sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei democratului Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliţia la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cinci persoane, printre care un ofiţer de poliţie.

ADVERTISING

Once a loser în America, nu mai ai cale de întoarcere. Cum a ajuns Trump în câteva ore nomina odiosa, de care se leapădă toți și unde e capcana pentru democrați - Interviu video

Congresmenii democraţi au redactat un proiect de rezoluţie pentru a începe procedura de destituire a lui Donald Trump sub acuzaţia de incitare la revoltă. Totuşi, procedura ar urma să fie decisă în Senat, unde încheierea ei înainte ca Joe Biden să-şi preia mandatul de preşedinte, la 20 ianuarie, este practic imposibilă.

Dacă Donald Trump va fi găsit vinovat după ce îşi încheie mandatul, el ar putea primi interdicţia de a deţine funcţii publice la nivel federal, ceea ce ar însemna că nu va putea candida la alegerile prezidenţiale americane din 2024.

În calitate de preşedinte al SUA, Trump se bucură de imunitate, care însă este valabilă doar până la încheierea mandatului său la Casa Albă.

ADVERTISING

Citeşte mai multe informaţii despre situaţia din SUA:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇