Poza postată de Klaus Iohannis, după ce a ajuns la Londra și mesajul regelui Charles pentru România

Poza postată de Klaus Iohannis, după ce a ajuns la Londra și mesajul regelui Charles pentru România

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns, vineri, la Londra, unde va participa la evenimentele prilejuite de încoronarea Regelui Charles al III-lea.

Anunțul a fost făcut vineri seara pe pagina sa de Facebook, unde a postat și poza pe care și-a făcut-o pe străzile capitalei britanice, alături de Carmen Iohannis.

„Onorat să mă aflu astăzi la Londra, pentru a lua parte la festivitățile prilejuite de încoronarea Majestății Sale Regele Charles al III-lea, un moment istoric și o celebrare a tradițiilor monarhiei britanice”, este mesajul lui Klaus Iohannis.

Onorat să mă aflu astăzi la Londra, pentru a lua parte la festivitățile prilejuite de încoronarea Majestății Sale Regele Charles al III-lea, un moment istoric și o celebrare a tradițiilor monarhiei britanice.

Publicată de Klaus Iohannis pe Vineri, 5 mai 2023
Potrivit agendei oficiale a preşedintelui Klaus Iohannis publicată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului participă, vineri de la ora 19:00, la recepţia oferită de Majestatea Sa, Charles al III-lea şefilor de delegaţii, la Palatul Buckingham.

După care, sâmbătă, de la ora 13:00, Preşedintele României va participa la ceremonia încoronării Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea şi a Reginei Camilla, la Westminster Abbey. 

Mesajul regelui Charles pentru România

Și regele Charles a transmis un mesaj pentru România, vineri, la Londra, când s-a oprit să salute mulţimea, în faţa Palatului Buckingham din centrul Londrei. Întrebat de Cosmin Stan, corespondentul Ştirilor Pro TV la încoronare, suveranul a spus: „Aaa... România! Mesaje foarte speciale am pentru România! Cred că sunt 25 de ani de când am fost acolo pentru prima oară şi nu voi uita niciodată”.

ADVERTISING

Mesajul a fost transmis, în direct, în emisiunea "La Măruţă".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇