Orban i-a trimis lui Cîțu demisia de la șefia Camerei Deputaților, dar îi dă ultimatum de 15 zile

Orban i-a trimis lui Cîțu demisia de la șefia Camerei Deputaților, dar îi dă ultimatum de 15 zile

Ludovic Orban a anunțat, luni, că i-a trimis noului președinte PNL, Florin Cîțu, demisia sa de la șefia Camerei Deputaților. El a explicat că a ales să procedeze așa pentru că la acest moment liberalii nu au majoritatea parlamentară pentru a rămâne cu această funcție.

Însă Orban i-a dat lui Cîțu un ultimatum de 15 zile să asigure această majoritate, fostul președinte al PNL anunțând că după acest termen își va depune demisia la Parlament.

”Astăzi am trimis la partid demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, o demisie aflată la dispoziția președintelui PNL, pentru a fi depusă în momentul în care consideră că este necesară această depunere. Nu mi-am depus-o la Cameră, pentru că astăzi, cel mai probabil, în situația politică în care ne găsim, președinte al Camerei Deputaților ar fi putut ajunge un pesedist și nu vreau să fac niciun cadou PSD.

ADVERTISING

Demisia mea nu e la dispoziția dlui Cîțu pe o perioadă nelimitată. În termen de maxim 15 zile, dacă nu o depune la Camera Deputaților, îmi voi depune eu personal demisia. Am anunțat această decizie, e una irevocabilă, pe care o voi pune în practică.

Lăsând la o parte argumentele pe care le-am folosit, există un motiv foarte puternic care mă determină să fac acest gest: dacă cineva își imaginează că îmi poate închide gura după ce s-a întâmplat sămbătă și duminică înseamnă că nu mă cunoaște. Am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice săvârșite vreodată într-un partid în ultimii 31 de ani”, a spus Orban, acuzând o ”lovitură de partid”.

ADVERTISING

Cu puțin timp înainte ca Orban să facă declarațiile, în fața jurnaliștilor s-a oprit chiar Forin Cîțu. Întrebat despre demisia lui Orban, noul șef al PNL a spus că decizia va fi luată marți, în Biroul Politic Executiv.

”Mâine în BEX vom discuta toate variantele și vom vedea care e cea mai bună variantă pentru PNL. Am discutat ieri cu Orban și a rămas că vom clarifica detaliile în BEX-ul de mâine. Demisia e decizie unilaterală a celui care are funcția”, a răspuns Cîțu.

El a spus că nu i-a cerut el lui Orban această mutare.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇