Olguța Vasilescu și Dominic Fritz se plâng că au primit ZERO lei din fondul de rezervă al Guvernului: Răzbunare politică

Olguța Vasilescu și Dominic Fritz se plâng că au primit ZERO lei din fondul de rezervă al Guvernului: Răzbunare politică

Primarul USR de la Timișoara, Dominic Fritz, și edilul PSD de la Craiova, Olguța Vasilescu, se plâng că nu au primit niciun ban din fondul de rezervă al Guvernului.

Fritz spune că Timişoara şi alte comune din judeţ, conduse de primari ai USR, nu au primit niciun leu și acuză Guvernul Cîţu de „răzbunare politică”.

"Din un miliard de lei pentru municipiile, oraşele şi comunele României, Timişoara nu a primit niciun leu. La fel ca şi celelalte localităţi din Timiş conduse de primari USR PLUS, Dumbrăviţa, Cenad, Foeni. Aceste alocări de fonduri nu sunt 'cadouri guvernamentale', ci reprezintă bani pentru nevoile urgente ale localităţilor noastre, pentru care contribuim în mod generos la bugetul de stat.

ADVERTISING

Medgidia, oraş din judeţul Constanţa pe care îl respect, are 10% din locuitorii Timişoarei şi a primit o alocare de 20 milioane de lei. Timişoara, nimic. Miroase a răzbunare politică.

Dar cu ce sunt de vină timişorenii pentru ce se întâmplă la Bucureşti? Banii din Fondul de rezervă nu sunt pentru primari, nu sunt pentru mine, sunt pentru comunitate, iar Timişoara merită susţinută de către Guvern, oricine ar fi primarul Timişoarei", spune edilul.

Dominic Fritz mai declară că, pentru a avea căldură în spitalele, şcolile şi gospodăriile Timişoarei în această iarnă, Guvernul va trebui să îşi asume o parte a poverii.

ADVERTISING

"Nevoia urgentă a momentului, pentru Timişoara, este susţinerea din bugetul de stat a costurilor pentru continuarea termoficării oraşului. Cvadruplarea preţului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local şi nici de abonaţii Colterm.

E matematic imposibil. Dacă vrem să avem căldură în spitalele, şcolile şi gospodăriile Timişoarei în această iarnă, Guvernul va trebui să îşi asume o parte a poverii", arată Dominic Fritz, într-o postare pe Facebook.

Din 1 miliard de lei pentru municipiile, orașele și comunele României, Timișoara nu a primit niciun leu. La fel ca...

Publicată de Dominic Fritz pe Joi, 7 octombrie 2021

Olguța Vasilescu: Renunțăm la investiții

La rândul său, primarul din Craiova, Olguţa Vasilescu, spune că Guvernul nu a alocat oraşului niciun leu din Fondul de rezervă, motiv pentru care va renunţa la investiţii.

ADVERTISING

"Craiova a primit suma de zero lei. 80% din bani sunt daţi către administraţiile liberale şi UDMR, restul, de 20%, sume infime, la nivelul de 500.000 de lei pentru vreun oraş sau de 100.000 lei pentru vreo comună, sunt date şi către celelalte partide politice. Craiova - zero lei.

Cred că e prima oară în istorie când un oraş de mărimea Craiovei este pedepsit de o asemenea manieră, pentru că nu a votat cum trebuie", a spus Vasilescu, citată de Agerpres.

Potrivit primarului, anul acesta nu mai poate fi asigurată plata asistenţilor personali şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap, unde Guvernul trebuia să asigure 90% din sumă.

Totodată, Olguța Vasilescu susţine că, din cauza acestei situaţii, municipalitatea nu va mai face investiţii.

"Noi ne-am prognozat la începutul anului că vom face foarte multe investiţii, care se aglomeraseră pe a doua parte a anului, tocmai pentru că atunci s-au terminat licitaţiile.

Din păcate, nu vom mai putea să facem aceste investiţii, pentru că dacă nu punem în contul de garanţie la Complexul Energetic Oltenia, populaţia Craiovei va rămâne fără căldură şi nu există nicio măsură luată de Guvern la ora actuală", a mai declarat primarul Craiovei.

PSD face plângere penală

Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale. Banii vor merge către primării şi consilii judeţene, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, joi, că formaţiunea pe care o conduce va iniţia plângeri penale care îi vizează pe toţi demnitarii implicaţi în decizia Guvernului.

Și fostul lider USR Dan Barna a criticat decizia guvernului interimar de a da bani primăriilor din Fondul de rezervă și spune că cele de la USR nu au primit nimic.

În schimb, șeful statului a precizat că este convins că Guvernul și premierul Cîțu fac toate lucrurile exact așa cum e legal și corect.

Mai mult, Iohannis consideră că aceste atacuri ale PSD sunt ”expresia unei frustrări, pentru că nu ei sunt acolo, la cheia banilor”.

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇