Bani doar pentru primarii PNL? Iohannis vorbeşte de frustrarea PSD, după ce Ciolacu a anunţat o plângere penală

Bani doar pentru primarii PNL? Iohannis vorbeşte de frustrarea PSD, după ce Ciolacu a anunţat o plângere penală

Președintele Klaus Iohannis a răspuns acuzațiilor PSD, după ce Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă, pentru primării şi consilii judeţene.

Mai exact, liderul social democraților, Marcel Ciolacu, a declarat că ”Iohannis şi Cîţu au decis că, dacă nu trăiţi într-o comunitate condusă de un liberal, veţi suferi de frig, sărăcie şi foame! Au alocat 80% din banii pentru administraţia locală către localităţi cu primari PNL şi UDMR”.

În replică, șeful statului a precizat că este convins că Guvernul și premierul Cîțu fac toate lucrurile exact așa cum e legal și corect.

ADVERTISING

Mai mult, Iohannis consideră că aceste atacuri ale PSD sunt ”expresia unei frustrări, pentru că nu ei sunt acolo, la cheia banilor”.

”Este mai nou un hobby al unora de a mă acuza, de a acuza Guvernul de tot felul de lucruri. Sunt tactici de poziționare în vederea consultărilor și a formării unui nou guvern. Eu sunt convins că Guvernul și premierul Cîțu fac toate lucrurile exact așa cum e legal și corect. Nu am niciun fel de emoții în această chestiune.

Pe de altă parte, este clar că acum, în pragul iernii, anumite autorități au nevoie de sprijinul Guvernului și sunt convins că au fost făcute alocările respective. Că unii și alții nu sunt mulțumiți, probabil că este expresia unei frustrări pentru că nu ei sunt acolo, la cheia banilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Am discutat demult niște chestiuni cu Florin Cîțu și am primit asigurări că aceste alocări vor fi făcute strict în corelare cu nevoile comunității autorității locale respective”, a spus Iohannis.

Declaratie de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis după vizita la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă

Declaratie de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis după vizita la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă

Publicată de Privesc.Eu pe Joi, 7 octombrie 2021

PSD face plângere penală, USR acuză că primarii USR nu au primit bani

Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale. Banii vor merge către primării şi consilii judeţene, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor.

ADVERTISING

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, joi, că formaţiunea pe care o conduce va iniţia plângeri penale care îi vizează pe toţi demnitarii implicaţi în decizia Guvernului.

Și fostul lider USR Dan Barna a criticat decizia guvernului interimar de a da bani primăriilor din Fondul de rezervă și spune că cele de la USR nu au primit nimic.

”Nemernicia prin care Cîţu a golit fondul de rezervă al Guvernului şi l-a distribuit tuturor primăriilor, mai puţin primăriilor conduse de primari USR, confirmă, o dată în plus, că acest om nu avea ce să caute în această pozitie, că pălăria îi era mult prea mare”, a scris Barna, într-o postare pe Facebook.

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇