PSD face plângere penală, după ce Guvernul a deschis Fondul de Rezervă: Au alocat 80% din bani către localităţi cu primari PNL şi UDMR

PSD face plângere penală, după ce Guvernul a deschis Fondul de Rezervă: Au alocat 80% din bani către localităţi cu primari PNL şi UDMR

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, joi, că formaţiunea pe care o conduce va iniţia plângeri penale care îi vizează pe toţi demnitarii implicaţi în decizia Guvernului de a aloca bani ”discreţionar” către primării, din Fondul de Rezervă.

Ciolacu îl acuză pe Florin Cîţu că şi-a plătit funcţia de preşedinte al PNL.

”Iohannis şi Cîţu au decis că, dacă nu trăiţi într-o comunitate condusă de un liberal, veţi suferi de frig, sărăcie şi foame! Au alocat 80% din banii pentru administraţia locală către localităţi cu primari PNL şi UDMR. Cîţu şi-a plătit functia la congres, dar restul românilor, peste 70%, au fost pedepsiţi! Iohannis şi Cîţu tocmai i-au condamnat la frig, cu spitale şi şcoli închise!”, se arată în mesajul postat de Marcel Ciolacu pe Facebook.

ADVERTISING

Ciolacu continuă: ”Aşa crede Iohannis că ne pune pe toţi cu botul pe labe! Fostul primar al Sibiului a pierdut total contactul cu realitatea, crezând că aşa îl va putea tine pe Cîţu, un premier deja mort, în funcţie!”.

Preşedintele PSD anunţă că, ”în ciuda tuturor ameninţărilor şi a deciziilor profund nedrepte ale guvernării lor eşuate”, cei de la PSD nu vor ceda.

”Vor primi în schimb ceea ce merită:

1. plângere penală pentru abuz în serviciu faţă de toţi demnitarii implicaţi în decizia luată de Guvern;

ADVERTISING

2. atacăm şi desfiinţăm hotârărea de guvern prin care au alocat discreţionar banii către primării din Fondul de Rezervă;

3. Cîţu va pleca! De tot!”, mai scrie Ciolacu.

Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale. Banii vor merge către primării şi consilii judeţene, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor.

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇