Ocolind decizia CCR, Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiți iar șefi la TVR şi radio

Ocolind decizia CCR, Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiți iar șefi la TVR şi radio

Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiți directori generali interimari ai Societăţii Române de Televiziune (SRTV), respctiv Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), pentru o perioadă de 60 de zile.

Numirile au fost făcute în Birourile Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Liderul Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că s-a procedat în acest fel pentru a asigura conducerea acestor instituţii în urma deciziei de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale. Parlamentarii PSD nu au participat la şedinţă.

ADVERTISING

Această modalitate de numire vine după lipsa de cvorum din şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor de miercuri.

"Constatăm că nu este cvorum. În situaţia în care plenul camerelor reunite ale Parlamentului nu se reuneşte din lipsă de cvorum legal, Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor numesc directori interimari", a spus, miercuri, preşedintele Senatului, Anca Dragu.

PSD acuză Puterea că vrea să evite CCR

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat că actuala putere vrea să numească noii directori prin decizii ale Birourilor Permanente reunite pentru că acestea nu pot fi atacate la Curtea Constituţională.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

PSD analizează să atace în contencios administrativ deciziile care urmează să fie luate, a adăugat Romaşcanu.

Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiţi pe 11 mai, de Parlament, directori generali interimari ai SRTv, respectiv SRR, după ce plenul a respins rapoartele de activitate şi conturile de execuţie bugetară pe anii 2017, 2018, 2019, ceea ce a dus de demiterea Consiliilor de Administraţie ale celor două societăţi.

Curtea Constituţională a admis, pe 17 iunie, sesizarea PSD şi a decis că hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR sunt neconstituţionale.

ADVERTISING

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇